Discover the finest spaces
Delen

Event- en entertainmentcomplex Wunderland Kalkar in handen van DeFabrique

DeFabrique Holding, bekend van evenementenlocaties DeFabrique, DUS en Vliegveld Twenthe, heeft er sinds begin deze maand een enorm entertainmentcomplex bij: Wunderland Kalkar. De locatie ligt net over de grens in Duitsland en heeft zeven hotels, drie restaurants, drie bars, een pretpark met veertig attracties, twintig vergaderzalen en een expositieoppervlakte van 6000 vierkante meter. DeFabrique Holding is van plan om de venue nog verder door te ontwikkelen.

Op het terrein van Wunderland Kalkar van maar liefst 55 hectare stond jarenlang een kerncentrale, die uiteindelijk nooit in gebruik is genomen. De bekende Nederlandse ondernemer Hennie van der Most kocht het gebied in 1995 en ontwikkelde het tot een populair hotel-, business- en leisurecomplex. Jaarlijks komen hier zo’n 600.000 gasten. Jan van Eck van DeFabrique Holding, noemt de overname een langgekoesterde wens: “We zijn Hennie zeer dankbaar dat hij Wunderland Kalkar aan ons gegund heeft en dat hij de doorontwikkeling van de door hem zo geliefde locatie aan ons toevertrouwt. Een locatie met zo’n unieke historie en verhaal past als geen ander bij ons.”

Wunderland Kalkar

De nieuwe aanwinst van DeFabrique Holding, Wunderland Kalkar, heeft allerlei mogelijkheden voor meetings en events. Zo zijn er twintig vergaderzalen van verschillende formaten en een grote zaal voor congressen, exposities en andere grote events van maar liefst 6000 vierkante meter. Het businesscentrum is hierdoor geschikt voor beurzen, seminars of symposia bijvoorbeeld. Meerdaagse events zijn hier ook gemakkelijk te organiseren aangezien er zeven hotels op het terrein te vinden zijn. Daarnaast bieden de drie restaurants en een caféstraat met drie bars allerlei mogelijkheden.

Evenementenlocatie DeFabrique startte twintig jaar geleden in een oud fabriekspand in Utrecht. Acht jaar geleden werd hier het voormalige vliegveld in Enschede aan toegevoegd als evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. DUS, de Utrechtse Stadsvrijheid, kwam hier in 2018 bij. “Allemaal locaties met een uniek en eigen verhaal. Wunderland Kalkar met zijn kenmerkende kerncentrale sluit hier perfect op aan”, aldus Jan.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.