Discover the finest spaces
Delen

Fotoboek: Westergasfabriek verrast met gedurfde styling Lenteborrel

Hoe kleed je een locatie zo aan dat de ruimte perfect is voor jouw event? De Westergasfabriek in Amsterdam liet samen met Jurlights en cateringpartner DeBorrelFabriek een gedurfd concept zien tijdens de jaarlijkse Lenteborrel in de immense Gashouder.

De Westergasfabriek organiseert elk jaar een lenteborrel waarbij ze een van de bijzondere locaties op het terrein uitlicht. Dit jaar was de beurt aan de Gashouder, de immense pilaarloze ronde binnenruimte met het karakteristieke gietijzeren plafond. Een spectaculaire ruimte voor een relatief kleine borrel. Maar hoe kleed je zo’n grote locatie een intieme en warme feel?

Gashouder Lenteborrel2

Gashouder Lenteborrel

Gashouder Lenteborrel7

Schillen

Gekozen werd voor een gewaagde ronde opstelling, waarbij de ronde binnenruimte in verschillende ‘schillen’ werd opgedeeld. In het hart van de locatie een grote ronde bar; daaromheen een verhoging om op te borrelen; daaromheen een vloer met statafels en enkele kleine standjes; in de volgende schil grotere stands van diverse lokale ondernemers; in de buitenste cirkel tenslotte een brede rolschaatsbaan, waarop eerst een spectaculaire rolschaatsende openingsdans te zien was en waar later de bezoekers al rolschaatsend met de voetjes van de vloer konden. Die verschillende bewegingen in elke ring zorgde voor een dynamische setting rondom de middenstip van de Gashouder, waarbij de verlichting van het plafond het geheel nog eens versterkte.

Gashouder Lenteborrel8

Marktkramen

In het concept lag de nadruk verder op co-creatie en de verbinding met de vaste ondernemers van het Westergasfabriekterrein. Naast het proeven van lokale producten was er een korte film over de ondernemers en het terrein en hadden de ondernemers een marktkraam waar ze hun producten  presenteerden. Onder andere Brouwerij Troost, De Bakkerswinkel, en de  Westerwijnfabriek deden mee met eigen ‘marktkramen’. Bezoekers konden zo kennismaken met de producten van deze ondernemers en diversiteit op het terrein.

Gashouder Lenteborrel3

26015234620_7f13738a87_o

26195679742_6389050949_o

Mark de Kruijk, directeur Westergasfabriek: “Het karakter van de Westergasfabriek wordt mede bepaald door de authenticiteit en eigenheid van de vaste bewoners op het terrein en het is een belangrijk onderdeel van wie wij zijn. Wij vinden het dus heel mooi dat verbinding  op tussen events en de vaste huurders hiermee sterker wordt en dat DeBorrelfabriek dit juist als een kracht ziet en omarmt.”

[Foto’s: Westergasfabriek]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.