Discover the finest spaces
Delen

Dit zijn de 10 meest inspirerende vergaderlocaties van 2019

Dat vergaderen of brainstormen in een praktisch zaaltje met enkel tafels, stoelen en een flip-over definitief tot het verleden behoort, bewijst deze lijst. Tegenwoordig kom je samen in voormalige garages, kerken of op boten. In ruimten vol planten waar je de keuze hebt uit heerlijke gerechten. Dit blijkt wel uit de zoekresultaten van onze collega’s Inspirerendelocaties.nl. Zij delen in dit artikel de tien locaties die in 2019 het meest werden bekeken. Benieuwd wat volgens jullie de meest inspirerende locaties zijn? We zetten de tien meest populaire en meest inspirerende locaties van 2019 op een rij!

1. THE GREEN TEMPLE @ THE CONSCIOUS CLUB – AMSTERDAM

We hebben een nieuwe nummer één! Bij The Green Temple, onderdeel van sport- en workshopcentrum The Conscious Club in Amsterdam, draait alles om duurzaamheid. In deze vergaderruimte worden schadelijke stofdeeltjes weggenomen door de enorme wand vol planten en vervangen door zuurstof. De tafels zijn gerecycled en gemaakt van hetzelfde eikenhout uit 1700 waar ze vroeger V.O.C. schepen mee bouwden. Je kunt dit hout ook terugvinden in het plafond van verschillende Nederlandse kerken, waaronder de Oudekerk in Amsterdam. Verder komen de antieke glazen deuren, die als afscheiding van de ruimte dienen, uit de negentiende eeuw, wat de ruimte een unieke uitstraling geeft. Naast The Green Temple is er nog een zaal te huur die gebruikt kan worden als break-out ruimte. Deze Zen Hall is een lichte ruimte vol ramen en hangplanten.

2. O-UTRECHT – UTRECHT

De kleinschalige vergaderlocatie O-Utrecht in het centrum van Utrecht is sinds vorig jaar ontzettend populair op Inspirerendelocaties.nl. Waarschijnlijk door de ruime keuze uit acht gezellig ingerichte ruimten voor vergaderingen, brainstormsessies of workshops waar maximaal twintig personen terecht kunnen. Er is een eigen keuken die de meest smakelijke lunches of borrelhapjes voor je gezelschap kan maken. Bovendien komt je eigen barista onbeperkt langs voor biologische koffie of thee. Alle ruimten voelen aan als je eigen woonkamer met gemakkelijke stoelen en banken en natuurlijk overal kamerplanten.

3. THE LOCATION – AMSTERDAM

Nieuwkomer The Location bestormt meteen de hogere regionen van deze lijst. Deze huiselijke vergaderlocatie in het centrum van Amsterdam heeft vier verschillende ruimten die ideaal zijn voor meetings, brainstorm sessies en andere zakelijke events. Maar misschien wel de belangrijkste ruimte van The Location is de keuken, waarin het team van professionele chef-koks de heerlijkste gerechten bereidt. Óf jouw groep bijstaat bij het bereiden van de eigen culinaire creaties! Sluit je meeting af met een kookworkshop, van beginnersniveau tot koken met moleculaire technieken; van wijnproeverij tot suikerblazen; elke workshop is tailormade, zodat productiviteit en creativiteit samenkomen!

4. GEWOONBOOT – AMSTERDAM

De inspirerende vergaderlocatie geWoonboot kan ook dit jaar niet ontbreken in deze lijst. Hier kun je brainstormen terwijl je over het water naar de Amsterdamse skyline staart. Uniek en ontzettend inspirerend! Er zijn twee ruimten te huur op de boot, die ook op andere manieren in te delen zijn vanwege de flexibele wanden. Hierdoor zijn er mogelijkheden genoeg voor brainstorms, workshops of break-out momenten tot maximaal 35 personen. Ook bijzonder: de locatie is volledig zelfvoorzienend, zuivert haar eigen afvalwater en wekt energie op met zonnepanelen en warmtewisselaars.

5. DE KLOOSTERHOEVE – HARMELEN

Bij de onlangs gerenoveerde monumentale boerderij en vergader- en trainingslocatie De Kloosterhoeve in Harmelen komen een gezellige landelijke inrichting en heerlijk eten samen. Doordat de vijf ruimten zowel los van elkaar als gezamenlijk gebruikt kunnen worden is de locatie ontzettend flexibel en geschikt voor kleinschalige meetings en grotere bijeenkomsten tot 150 personen. Naast de evenementenruimten is er een uitstekend restaurant dat landelijke bekendheid geniet. De centrale ligging van De Kloosterhoeve, vlakbij Utrecht, is erg praktisch en ook een van de redenen dat deze locatie zo populair is.

6. TOBACCO THEATER – AMSTERDAM

De bijzondere en kleurrijke evenementenlocatie TOBACCO Theater in Amsterdam was vroeger een tabaksveiling. Nu worden de oude details uit die tijd gecombineerd met moderne en industriële elementen. Met tien indrukwekkende zalen, oog voor detail en het signature-diner van sterrenchef Dennis Huwaë, maakt TOBACCO Theater van ieder evenement een magische voorstelling. Een andere bijzondere toevoeging aan je event of meeting is een tocht over de Amsterdamse grachten waarna je vlak voor het theater aanmeert.  

7. DE ZALEN VAN ZEVEN BOOTHSTRAAT

In een onopvallend straatje in het centrum van Utrecht ligt deze prachtige kerk van De Zalen van Zeven. Hier vergader je of doe je een workshop in de schitterende ambiance van eeuwenoude glas-in-loodramen en karakteristieke paneeldeuren. Naast die monumentale elementen zorgt de moderne, vintage inrichting van de locatie aan de Boothstraat voor een interessant en creatief contrast. Er zijn vijf ruimten van verschillende grootte waardoor er zowel grotere en kleine groepen terecht kunnen. Een inspirerende vergaderlocatie waar je gegarandeerd rust zult vinden!

8. KANAAL 30 – UTRECHT

De in 2018 geopende creatieve evenementenlocatie Kanaal 30 in Utrecht heeft er niet lang over gedaan om in deze top tien te komen. En dat is ook niet zo wonderlijk: een voormalige drukkerij is verbouwd tot bruisende, lichte hallen met bijzondere werkplekken in containers, kassen en keten waarin creatieve ondernemers als fotografen, vormgevers en videomakers hun intrek hebben genomen. Daarnaast zijn er vijf sfeervolle ruimten te huur voor groepen van twee tot maar liefst tweehonderd personen. Ideaal voor workshops, trainingen, vergaderingen, break-out sessies of grootschaliger evenementen. 

9. LOETJE’S GARAGE – OUDERKERK AAN DE AMSTEL

Rust en een inspirerende setting, op een steenworp van Amsterdam: Loetje’s Garage is een prachtige plek voor meetings, trainingen of workshops. Dit jaar staat deze locatie voor het eerst in deze lijst! Deze inspirerende trainingslocatie is gevestigd op de gezellige restaurantstrip van Ouderkerk aan de Amstel in een oude garage die van binnen is gemoderniseerd. Loetje’s Garage heeft een warme, uitnodigende inrichting, terwijl authentieke industriële elementen in het pand behouden bleven en zorgen voor een stoere setting. Er zijn vier sfeervolle ruimten voor meetings en events die los van elkaar te gebruiken zijn en die je naar wens kunt inzetten als inspirerende vergaderlocatie. En natuurlijk een professionele keuken, waarin de beroemde biefstuk van Loetje wordt bereid!

10. DUS – UTRECHT

Met maar liefst 26 vergaderruimten biedt de creatieve evenementenlocatie DUS (een afkorting van De Utrechtse Stadsvrijheid) mogelijkheden en keuze genoeg als inspirerende locatie voor ontmoetingen. Zo kun je in de ene ruimte vergaderen met de voeten in het gras, terwijl de andere ruimte is ingericht als een ‘kampvuur’ waaromheen je verhalen vertelt. Maar het is niet alleen vergaderen wat de klok slaat; buiten word je verrast met een basketball court, pingpongtafel en ruimte om te ontspannen – terwijl op de achtergrond de grote schepen over het Amsterdam Rijnkanaal voorbij glijden. Een bijzondere en populaire plek, verborgen op bedrijventerrein Lageweide. 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.