Discover the finest spaces
Delen

Conservatorium Hotel: Luxe huiskamergevoel in een iconische venue

Middenin het Amsterdamse museumkwartier, met alle grote musea op een steenworp afstand, staat het prestigieuze Conservatorium hotel. Dit hotel geniet internationale bekendheid en is in vrijwel alle toplijstjes van luxe bestemmingen in Amsterdam te vinden. Maar het is veel meer dan een luxe hotel. Het Conservatorium hotel is een hotspot voor zowel de lokale Amsterdammers als de internationale reiziger en de eventbezoeker. GreaterVenues spreekt met General Manager Roy Tomassen over deze iconische venue voor Amsterdam.

Het museumkwartier in Amsterdam is een prachtige omgeving. Er is veel ruimte voor groen, plekken om je even te vergapen aan de omgeving, prachtige, monumentale panden en natuurlijk de beste musea die de stad te bieden heeft. Eén van die monumentale panden is het Conservatorium hotel – waar ooit het Conservatorium van Amsterdam gevestigd was, vandaar de naam. Het is een imposant pand met een statige uitstraling, die prikkelt en uitnodigt om eens een kijkje binnen te nemen.

Huiskamergevoel

En dat kijkje binnen nemen, is precies wat Roy hoopt dat iedereen komt doen. Want hoewel alles erop lijkt dat dit een zeer exclusieve locatie is, heeft de locatie toch een huiskamergevoel. “Iedereen is bij ons welkom. We hopen dat de lokale Amsterdammer hier net zo graag komt als de zakelijke gast uit China. Onze restaurants en bars zijn niet alleen geopend voor gasten van ons hotel. We willen een sfeer creëren waarbij iedereen zich prettig voelt.”

En dat mag gezegd: in een setting als dit is het onmogelijk om je niét prettig te voelen. In de lounge, de centrale ontmoetingsplek van het hotel, zitten niet uitsluitend zakenmensen in strakke pakken. Een student zit geconcentreerd op haar laptop te tikken. Twee toeristen praten na over hun avond en een zakelijke reiziger neemt telefonisch de vergadering door. Het is niet de mix die je zou verwachten van een hotel met een dergelijke uitstraling, maar het Conservatorium hotel lijkt toch te slagen in hun inclusieve beleid.

Dat de locatie verschillende fantastische restaurants en bars heeft, helpt daarbij natuurlijk. Zo zit hier het Japanse restaurant Taiko van topchef Schilo van Coevorden, die fantastische smaken uit het verre oosten serveert. In de centrale ruimte is de Brasserie & Lounge te vinden, een relaxte en ongedwongen plek waar je terecht kunt voor een uitstekende lunch of diner. De Tunes Bar is drukbezocht en zet in op een ‘classy yet casual’ sfeer. Al deze bestemmingen zijn geopend voor iedereen en dragen bij aan de inclusieve sfeer van het Conservatorium hotel.

Tot in de kleinste details verzorgd

Als Roy opstaat om ons mee te nemen voor een grand tour, banen we ons een weg door het levendige hotel. Alles is hier tot in de kleinste details verzorgd. “Zie je deze wandtegels? Het zijn de oorspronkelijke tegels van de Rijkspost spaarbank (nu ING) voor wie dit pand oorspronkelijk gebouwd is. Door deze hele gang staan verschillende symbolische wandtegels, die elk een verhaal vertellen. Het is allemaal in ere hersteld. De architect (Pierro Lissoni, red.) die het gebouw heeft ontworpen, wilde dat al deze elementen behouden zouden blijven om de historie van het pand te verenigen met de toekomst,” vertelt Roy enthousiast.

De architect is daar bijzonder goed in geslaagd. Want hoewel het gebouw historisch aanvoelt, is het aangebouwde gedeelte juist modern; zonder dat het vloekt. Door met heel veel glas en stalen elementen te werken, is het haast alsof de historie wordt weerspiegeld – en daarmee juist benadrukt – in de moderne architectuur. Dat komt tot een hoogtepunt in the Glass Building: de met glazen gevels omhulde zwarte toren die uit de overdekte binnentuin rijst is de absolute eyecatcher.

Events

Ook de events zijn tot in de kleinste details verzorgd, vertelt Roy, terwijl we een kijkje nemen in de meeting en event rooms die vooral in de Glass Building zijn gevestigd. “We hechten hier heel veel waarde aan gastvrijheid. Als men hier een event komt houden, dan gaan we tot het uiterste om indruk te maken. Natuurlijk doen we dat al met deze fantastische locatie, maar we proberen altijd net even dat stukje extra te bieden in onze gastvrijheid.”

Dat uit zich op verschillende manieren, stelt Roy. “We denken altijd mee met degenen die hier events komen organiseren en hebben medewerkers in dienst die van begin tot eind betrokken blijven bij elk event. We dekken onze tafels met fantastische bloemarrangementen en onze keuken kan speciale menu’s maken die aansluiten bij het event. We hebben een technisch team dat alles uit handen neemt. Als er iets extra’s nodig is, dan leveren we dat. Zodat de eventplanner zich kan focussen op het doel en we een event organiseren waar elke gast nog lang over napraat.”

En ook voor de events geldt: het is niet uitsluitend voor grote corporaties met een goed gevulde portemonnee. Je kunt bij het Conservatorium hotel terecht voor events in alle soorten en maten. Van private dining met een zakelijke relatie en meetings voor tien personen, tot grootschalige zakelijke events. Het Conservatorium hotel is een iconische, fantastische locatie die ontzettend veel te bieden heeft. Hoewel de uitstraling luxueus is en de locatie internationale allure heeft, is het veel toegankelijker dan je zou vermoeden. Ga dus vooral eens kijken voor de mogelijkheden en organiseer een event dat jij en je gasten nooit zult vergeten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.