Heineken Experience

Inspirerend en uniek; een venue die meer biedt dan alleen het perfecte biertje

Een exclusieve vergader- en evenementenlocatie ondergebracht in een historische locatie: de voormalige Heineken brouwerij. De Heineken Experience biedt echter meer dan het ‘perfecte biertje’. Met maar liefst vier karakteristiek ingerichte zalen, met mogelijkheden voor evenementen tot 850 personen, een dakterras met fraai uitzicht over Amsterdam, pure gastvrijheid en uitgebreide culinaire mogelijkheden is de Heineken Experience een unieke, dynamische en daarmee ideale locatie voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen. De locatie biedt de mogelijkheid om op een inspirerende plek te vergaderen, te borrelen en/of te dineren. De naam verraadt al dat de Heineken Experience meer is dan een locatie alleen, het is een unieke ervaring die elke gast bij zal blijven.

From brewery to experience
De oorsprong van de Heineken Experience gaat maar liefst 150 jaar terug in de tijd. Op 15 februari 1864 kocht Gerard Adriaan Heineken de brouwerij De Hooiberg, waarna in 1866 de brouwerij vervangen werd door nieuwbouw op de hoek van de Stadhouderskade. De brouwerij was vervolgens actief tot 1988 en onderging meerdere renovaties. In 1988 verhuisde de productie van Heineken bier naar Zoeterwoude en ’s Hertogenbosch, evenals meerdere brouwerijen in het buitenland. De voormalige brouwerij werd in 2001 omgetoverd tot de Heineken Experience en is sindsdien een attractie voor toeristen en unieke vergader- en evenementenlocatie voor de zakelijke markt.

Distinctive looks
Waar in vervlogen tijden de ingrediënten van het wereldwijd befaamde biermerk werden opgeslagen, zijn momenteel diverse zalen gevestigd met elk een unieke, karakteristieke uitstraling. De vier zalen zijn dan ook vernoemd naar hun oorspronkelijke functie. De grootste zaal, het Koelschip, heeft een capaciteit tot 400 personen en is modern ingericht. Het aangrenzende dakterras biedt een spectaculair uitzicht op het centrum van Amsterdam. De echte authentieke sfeer van Heineken vindt u in de Molenzolder, dat is ingericht als een typisch Hollands ‘bruin café’. Daarnaast zijn ook de Moutzolder, Hopzolder en de Brouwerskamer, waar vroeger het ‘perfecte biertje’ gebrouwen werd, inzetbaar voor speciale bijeenkomsten en evenementen. Naast het –in hartje Amsterdam gelegen– gebouw is er een openbare parkeergarage voor 250 auto’s, waar bezoekers gebruik van kunnen maken. Tevens is de locatie goed bereikbaar per openbaar vervoer.

The culinary experience
Een informele, zomerse barbecue op het ruime terras, een bierproeverij of een heerlijke borrel? Ook op het gebied van catering is veel mogelijk bij de Heineken Experience. Samen met de cateraars kan de Heineken Experience voor elk evenement een diner, borrel en/of lunch samenstellen die past bij uw evenement. Tevens is er de mogelijkheid voor een Bière a Table, een verrassende bier-spijs combinatie. Een vergadering combineren met een toepasselijke activiteit behoord uiteraard ook tot de mogelijkheden. Naast een bierproeverij kunnen uw gasten ook een tapcursus volgen of een gezellige rondvaart maken door de grachten van Amsterdam in de speciale Heineken boot. De medewerkers, met als kernkwaliteiten uitstraling, gastvrijheid en enthousiasme, zorgen dat elk evenement tot in de puntjes is verzorgd.

 

Sensational interactive attraction
Naast een bijzondere locatie en Interactieve Experience voor de zakelijke markt, is de Heineken Experience, als onderdeel van de ‘European Route of Industrial Heritage’ één van de grootste toeristische attracties met jaarlijks 700.000 bezoekers van over de hele wereld. De bezoekers worden meegenomen op een reis door de dynamische wereld van Heineken.