Discover the finest spaces
Delen

6 Muzieklocaties voor klinkende evenementen

Houd je van klassieke muziek, van hiphop of van rock? De een zingt het liefst mee met een pop-nummer op de radio; de ander gaat met de handjes in de lucht op de ronkende beats van een dance-plaat. Niets is zo persoonlijk als je muzikale voorkeur. Maar welke muziekstijl ook bij jou past, deze vijf muzieklocaties zijn ideaal voor een mooi event!

MUZIEKGEBOUW AAN ‘T IJ

Een van de toonaangevende internationale muziekpodia in ons land is Het Muziekgebouw aan ’t IJ. Niet alleen is dit hét podium voor hedendaagse muziek en de daaraan gerelateerde genres klassiek, jazz, elektronische popmuziek en wereldmuziek. Het spectaculaire Muziekgebouw is met haar bijzondere architectuur, met de opvallende glazen constructie die boven het water uittorent ook een van de meest iconische venues in Amsterdam. Naast twee moderne muziekzalen beschikt deze bijzondere locatie over nog acht verschillende ruimten voor meetings en events. Het indrukwekkende hoge atrium met haar foyerdecks en uitzicht over het water maken Het Muziekgebouw tot een venue met ongekende mogelijkheden!

STUDIO 21

Bij Studio 21 denk je automatisch aan muzikaal spektakel! Deze venue midden op het Mediapark, in het hart van de televisie-industrie, maakt je onderdeel van de magie van de showbizz. In oktober 2019 gaat hier de nieuwe show Madame Jeanette in première: de opvolger van Dinnershow Pandora belooft een gloednieuw hoofdstuk in belevend eten. Geen show van afstand bekijken, maar een avond lang first row entertainment. Studio 21 ondergaat bovendien een gehele metamorfose, van black box naar een dynamische setting met rondom projecties. Hierdoor ben je echt onderdeel van het programma, zowel tijdens de show als bij zakelijke bijeenkomsten!

HET KONINKLIJK CONCERTGEBOUW

Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam heeft eigenlijk geen introductie nodig. Dat de zalen een fantastische akoestiek hebben is algemeen bekend: de concertzaal is niet voor niets wereldberoemd bij liefhebbers van muziek. Met vijf schitterende zalen is het een prachtige locatie voor congressen, feesten en speciale evenementen. Iedere zaal en omringende foyer heeft een eigen karakter, variërend van stijlvol klassiek tot strak modern. De Grote Zaal is niet alleen adembenemend mooi, dit is bovendien de grootste vlakke zaal in het centrum van Amsterdam. Met de bijbehorende opnamestudio kun je ieder event – inclusief het waanzinnig mooie decor – van begin tot eind registreren.

TIVOLIVREDENBURG

TivoliVredenburg is hét muziekpaleis van Utrecht. Met een totale capaciteit van 7.500 personen, verdeeld over vijf concertzalen met diverse doorkijkjes, looproutes en veel daglicht is het een soort stad in het klein. De locatie is groots en overweldigend in zijn geheel, en toch heeft iedere zaal een intiem karakter. Van strak en modern tot warm en klassiek: de verschillende ruimtes hebben diverse stijlen, zodat dit gebouw een bestemming heeft voor elk evenement en elke doelgroep. Eén van de unieke details: in elke zaal is de maximale afstand tussen spreker of artiest(en) en publiek niet meer dan 20 meter.

A’DAM EVENTS

Voor een vleugje Nederlandse dance scene hoef je echt niet naar een obscure underground club. In A’DAM Toren in Amsterdam kun je relaties op hoog niveau ontvangen. De naam is niet alleen een afkorting voor Amsterdam, maar staat ook voor Amsterdam Dance and Music, een verwijzing naar hoofdhuurders ID&T, Air Events en MassiveMusic. A’DAM Toren is dé Amsterdamse hotspot voor events en muziek. Zoek je een locatie met een rauw randje, dan ga je naar The Club. Is een luxe high-end beleving meer jouw stijl, dan ga je naar The Loft – ingericht als het appartement van je stoutste dromen.

HILVARIA STUDIO’S

Vandaag de dag is Hilvaria Studio’s een event- en congreslocatie, bekend om haar bijzondere architectuur en de mooie, groene omgeving. Maar dit is een locatie met een roemrucht verleden: eerst als filmstudio en in de jaren zeventig als opnamestudio waar muzikanten van over de hele wereld naartoe kwamen. Genesis, Cat Stevens, Herman Brood en The Golden Earring: het zijn slechts enkele muzikale grootheden die hier hun platen opnamen. Nog altijd krijgt aanstormend en gevestigd talent een podium in Hilvaria Studio’s. Met comfortabel meubilair en goede presentatiemiddelen zijn Hilvaria Studio’s nu vooral ingericht als bijzondere eventlocatie!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.