Discover the finest spaces
Delen

Iconische en flexibele locatie aan het water

Een toonaangevend muziekpodium in een iconisch gebouw, met prachtige ruimten, een centrale ligging in Amsterdam, met alle moderne technieken en niet te vergeten: uitzicht over het water. Het Muziekgebouw aan ‘t IJ heeft het allemaal! Achter het karakteristieke uiterlijk werkt een ambitieus team om jou de gastvrijheid van deze locatie te laten ervaren. Zo flexibel als de Grote Zaal is, zo flexibel is ook het team. 

Na aankomst bij het Muziekgebouw wordt meteen duidelijk wat voor uitzonderlijke locatie dit is. Het uitzicht over het water, op het Centraal Station en andere delen van onze hoofdstad is iets wat je niet op veel plekken meemaakt. Veerponten varen af en aan, meeuwen vliegen door de lucht en zodra de zon ook nog eens om de hoek komt kijken, voel je dat je je op een speciale plek in Amsterdam bevindt.

Entreehal

Geënthousiasmeerd door de omgeving vervolgt de zakelijke bezoeker zijn weg naar binnen. Via de begane grond, kom je eerst terecht in de ruime Entreehal die een spectaculair uitzicht geeft over het IJ. Dit is de centrale ruimte waar de gasten samenkomen. Door de grote glazen façade kan je nog eens genieten van het schitterende uitzicht op het terras en het IJ. Je vindt hier genoeg plaats voor de garderobe, registratie en catering. Dankzij de metershoge wanden leent de ruimte zich perfect voor branding en het plaatsen van stands. 

Foyerdeck

Een etage hoger dan de Entreehal, die via de trap of met de lift goed te bereiken is, bevindt zich Foyerdeck 1. Ook deze ruimte met veel natuurlijk daglicht benadrukt het weidse uitzicht over de stad en het water. Door de openheid kan je Foyerdeck 1 zien als een verlengstuk van de Entreehal en gebruiken voor kleinere gezelschappen, diners of als extra standruimte. De houten vloeren gecombineerd met de vele ramen maken dit een spectaculaire ruimte, waar je goed de nadruk op jouw event kan leggen.

Kleine zaal

Op de derde verdieping aan de terraszijde bevindt zich de Kleine zaal. Vanaf naastgelegen Foyerdeck 3 als ontvangstruimte dient geniet je van een meer dan 180 graden uitzicht over Amsterdam. De Kleine zaal is uitgerust met een glazen pui die volledig open gezet kan worden zodat er een eenheid ontstaat met het Foyerdeck 3, perfect voor een borrel of exclusief diner. In de Kleine Zaal bevindt zich ook het bijzondere Fokker-orgel. Het muziekinstrument heeft een microtonaal 31-toonssysteem in plaats van de gebruikelijke 12 tonen in een toonladder en kan maar door een handjevol mensen in Nederland bespeeld worden. Hoe uniek is het om zo’n karakteristieke ruimte, gecombineerd met het Foyerdeck 3 te gebruiken voor een event?

Atrium en Atriumzaal

Wie via de voetgangersbrug aankomt, arriveert in het Atrium van het Muziekgebouw. De grote, hoge en open entreeruimte ligt op de tweede verdieping. Licht valt op de hoge betonnen muren die de buitenkant vormen van de Grote Zaal. De perfecte plek om jouw gasten in de sfeer te brengen met persoonlijke branding. Voor kleinere bijeenkomsten biedt de Atriumzaal een uitkomst. Aan weerszijde van de zaal bevinden zich vier break-out ruimten. De Atriumzaal wordt ook gebruikt door de afdeling Educatie voor SoundLAB workshops. Leg tijdens een meeting het werk even neer en ga met jouw gasten of collega’s aan de slag. Pak één van de unieke muziekinstrumenten en laat je muzikaliteit de vrije loop. Noten lezen of enige verstand van muziek maken is niet nodig, want iedereen kan hier componeren! 

Grote Zaal

Het paradepaardje van het Muziekgebouw is de Grote Zaal. Hier zijn de mogelijkheden eindeloos. Zowel de vloerdelen, stoelen, het plafond als de achterwand van deze concertzaal zijn beweegbaar. Hierdoor is de ruimte tijdens een borrel binnen een uur om te toveren van congresopstelling naar dineropstelling. 

Het zou zonde zijn om deze muzikale ruimte niet te gebruiken voor een diner of feest na een dag vol meetings. De getrapte vloer wordt gelijkvloers, zodat alle stoelen weggeschoven kunnen worden en jouw bedrijfsfeest kan beginnen. Met een capaciteit van 1 tot 1.300 personen valt er genoeg te variëren. De zaal vormt een kubus die losstaat van de rest van het Muziekgebouw en dat merk je meteen zodra je binnenkomt. Er is geen enkel geluid van buiten te horen en mocht je alleen in de zaal staan, kun je zelfs je eigen hartslag horen.

Naast de akoestiek valt er ook veel te spelen met de visuele ervaring in de Grote Zaal. De ruimte is rondom voorzien van led-verlichting, waarmee eindeloos te creëren valt. De balkons vallen op die manier weg, maar kunnen uiteraard ook ingezet worden om de capaciteit volledig te benutten.

Duurzaamheid

Het Muziekgebouw gaat bewust om met energie en afval, en streeft naar een zo klein mogelijk ecologische voetafdruk. Op het dak liggen 1.000 zonnepanelen die samen met een warmte- en koudeopslag in de kade het gebouw van elektriciteit, warmte en koelte voorzien. Daarnaast beschikt het Muziekgebouw over BREEAM-certificaat met duurzaamheidscertificaatscore ‘erg goed’. Onder andere hierdoor is het Muziekgebouw een locatie die je, als je op zoek bent naar iets spectaculairs, niet mag overslaan. 

Muziekgebouw aan ‘t IJ

Het Muziekgebouw is een moderne locatie met ongekende mogelijkheden. Van memorabele bedrijfspresentaties, diners en symposia tot aan film- en fotoshoots. De ervaring, toewijding en flexibiliteit van het eventteam zorgt ervoor dat ze tot het uiterste gaan om een bijeenkomst tot een groot succes te maken. Erg goed bereikbaar met openbaar vervoer, auto of per boot is het Muziekgebouw een locatie die je, als je op zoek bent naar een spectaculaire locatie, niet mag overslaan. 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.