Discover the finest spaces
Delen

5 Musea met unieke mogelijkheden voor meetings en events

Musea begeven zich steeds actiever op de markt als locatie voor meetings en events. Dat is een groot gewin voor de branche, want deze locaties hebben werkelijk alles wat je in een locatie kunt zoeken. Musea beschikken over moderne, goed onderhouden faciliteiten, ze staan op de meest prachtige plekken in het land, zijn meestal perfect te bereiken met auto en openbaar vervoer en hebben stuk voor stuk een indrukwekkend verhaal dat bij menig thema aansluit. En dan draag je met een meeting of event in een museum ook nog eens direct je steentje bij aan het behoud van cultuur. Wij bezoeken vijf musea met unieke mogelijkheden voor meetings en events!

HUMANITY HOUSE, DEN HAAG

Humanity House is een museum waar je hoort, ziet én zelf ervaart hoe het voelt om te vluchten. In het prachtige monumentale pand zijn vijf bijzondere zalen beschikbaar voor meetings en events. Er is o.a. een sfeervolle theaterzaal, authentieke zolderruimtes en een licht en ruim koetshuis, gelegen aan een binnenplaats. Mooi is de mogelijkheid om je bijeenkomst extra betekenis te geven. Laat je gasten met een museumbezoek in de huid kruipen van een vluchteling, test hun kennis over rampen en conflicten met een pubquiz of ga in gesprek met een vluchteling. Weinig musea zijn zo indrukwekkend actueel als Humanity House!

HET SPOORWEGMUSEUM, UTRECHT

Het Spoorwegmuseum valt moeilijk binnen één categorie te vatten. Het is een museum met een indrukwekkende collectie historische treinen en rijtuigen; het is een cultuurattractie met prachtige werelden, een achtbaan en een spectaculaire 3D-experience; en het is een evenementenlocatie met ongekende mogelijkheden voor events, van 20 tot 3000 personen! Tijdens openingstijden van het museum kun je met events tot 400 personen terecht in de Expo en zijn er acht subzalen. Kom je op maandag of in de avond, dan heb je het gehele Spoorwegmuseum, inclusief treinen, attracties en themaruimten tot jouw beschikking. Ieder event is hier een compleet unieke beleving!

ESCHER IN HET PALEIS, DEN HAAG

Escher in Het Paleis is een unieke locatie voor events, gevestigd aan het statige Lange Voorhout in het voormalige werkpaleis van koningin Wilhelmina, Juliana en Beatrix. In de permanente tentoonstelling staan de fantasievolle prenten van de beroemde Nederlandse graficus M.C. Escher centraal, waarin gezichtsbedrog en perspectief de hoofdrol spelen. Het decor – de fraaie vertrekken van een koninklijk paleis – is al net zozeer het bewonderen waard. Organiseer je een receptie of diner in de balzaal, of een buffet in de voormalige keuken? Een evenement op deze locatie zullen je gasten niet snel vergeten!

HET SCHEEPVAARTMUSEUM, AMSTERDAM

Een ontvangst met een VOC-schip als decor, een intiem diner tussen museale topstukken of een groots event op de spectaculaire overdekte binnenplaats? Het Scheepvaartmuseum is niet alleen een museum met een indrukwekkende maritieme collectie, het is ook een van de meest imposante evenementenlocaties in Amsterdam. De locatie, gebouwd in de Gouden Eeuw, beschikt over smaakvol gerenoveerde ruimtes en hightech voorzieningen. De grote historische binnenplaats in het hart van het museum is het hele jaar door in de avonduren in te zetten voor events. Met de sterrenhemel van bijna duizend ledlampjes in de overkapping creëer je elke gewenste kleur en sfeer!

HET FRIES MUSEUM, LEEUWARDEN

Het Fries Museum is de verrassende locatie voor meetings en events in Friesland. Het museum heeft een opvallend, modern gebouw en staat op een van de mooiste plekken van Leeuwarden. Ontvang je gasten hoog bovenin het museum met een geweldig uitzicht over de stad; voor een stijlvol privédiner of een vergadering kun je terecht in de Panoramazaal. Maar eigenlijk heeft het Fries Museum voor elk evenement wel een bijzondere ruimte. En als bonus ontdek je alles over Friesland: van de elf steden tot het platteland en de plek van Friesland in de wereld.

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke musea en galerieën te vinden in ons land. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.