Het Spoorwegmuseum

Sfeervolle venue met onbegrensde mogelijkheden

Exclusief dineren tussen immense stoomlocomotieven, intiem vergaderen in de Koninklijke Wachtkamer of borrelen in de voormalig rijtuigenwerkplaats. Dit is nog maar een kleine greep uit de legio mogelijkheden in de belevingswerelden van Het Spoorwegmuseum. De historie van het Nederlandse spoor in combinatie met de verrassende sfeervolle ruimtes en oneindige mogelijkheden maken Het Spoorwegmuseum tot een veelzijdige en unieke venue waar beleving centraal staat.

De sfeer van de Nederlandse spoorgeschiedenis is direct voelbaar bij binnenkomst in het Maliebaanstation. De reusachtige kroonluchters, een marmeren vloer en beschilderde wanden vormen een sfeervolle ambiance voor een royaal ontvangst. Maar dat niet alleen: binnen het Maliebaanstation bevinden zich vier oorspronkelijke wachtkamers, gerangschikt naar de verschillende klassen uit vroegere tijden. De meest bijzondere is de Koninklijke Wachtkamer. Deze gemoedelijke en exclusieve Wachtkamer uit 1892 – die zich ooit in Den Haag Centraal bevond en waar Koningin Wilhelmina op haar trein wachtte -, wordt vandaag de dag vaak ingezet voor vertrouwelijke vergaderingen of besloten diners.  De luxe ambiance van Wachtkamer 1e en 2e klasse geeft het gevoel alsof de welgestelde reizigers elk moment kunnen arriveren. De houten vloer en bijzondere schouw maken het tot een intieme ruimte voor een vergadering of borrel, waar de gasten ervaren hoe belangrijk zij voor u zijn.

Een totaal andere ambiance staat u te wachten in Wachtkamer 3e klasse. Deze ruimte van groter formaat is voorzien van audiovisuele middelen en mede daardoor uitstekend geschikt voor een belangrijke productpresentatie, een inspirerend congres of informele borrel. De ruimte is uit te breiden met het aangename terras op het voormalige perron van het Maliebaanstation. Met vaste cateraars als Vermaat Catering, Maison Van den Boer en Grand Catering is er binnen elk segment een passend cateringaanbod mogelijk.

Idyllisch theater

Het plein van Wereld 1, ‘De Grote Ontdekking’ is met haar fraaie eiken bomen, de oude rijtuigenwerkplaats, het perron van station d’Eenhonderd Roe en een van de pronkstukken van het museum, De Arend, bij uitstek geschikt voor sfeervolle en exclusieve ontvangsten en informele borrels. Grenzen worden verlegd in Wereld 2, ‘Droomreizen’. Het idyllische theater met haar sprookjesachtige ambiance nodigt uit om inspirerende congressen, interessante lezingen of productpresentaties tot 200 personen te organiseren. Het aangrenzende perron, waar de Orient Express op het punt staat te vertrekken, biedt de mogelijkheid om de bijeenkomst aan te kleden met een exclusieve receptie.

De enorme oppervlakte van maar liefst 12.000 vierkante meter in Wereld 4 ‘De Werkplaats’, zorgt voor oneindige eventmogelijkheden. De tientallen opgestelde historische locomotieven, rijtuigen en treinen fungeren als  sfeervol decor voor een feest, diner of beurs. Tevens kunnen de treinen naar buiten worden gerangeerd om zo een capaciteit van 3.000 personen te creëren. Met alle standaard audiovisuele middelen in eigen huis, inclusief gratis WiFi, voldoet de locatie aan alle vereisten voor een succesvol evenement. Doordat alle verhuurbare ruimtes zich middenin het museum bevinden, is een bezoek aan het museum voorafgaand, na afloop of tijdens een pauze een leuke en ontspannen toevoeging aan een evenement. Een belangrijk gegeven is dat alle Werelden binnen Het Spoorwegmuseum alleen buiten openingstijden af te huren zijn.

Ideale congreslocatie

De Bedrijfsschool daarentegen is altijd beschikbaar, ook tijdens openingstijden van Het Spoorwegmuseum. Deze ruimte heeft een sfeervolle jaren ’50 industriële inrichting met veel rustige kleuren. Het is een nagebouwd opleidingsinstituut van de NS en de ruimte is dan ook ideaal voor congressen tot 200 man. Er is een volledig lichtplan geïntegreerd in de Bedrijfsschool en uitgebreide audiovisuele middelen en een groot scherm bieden de faciliteiten die nodig zijn voor een succesvol congres.

Uniek voor de binnenstad van Utrecht is dat Het Spoorwegmuseum met haar 200 parkeerplaatsen voor de deur zeer goed bereikbaar is met de auto. Daarnaast rijdt elk uur (tijdens openingstijden) een trein vanaf Utrecht Centraal richting het museum. Maak de beleving compleet en vervoer uw gasten per spoor naar deze unieke en sfeervolle venue met grenzeloze eventmogelijkheden.