Discover the finest spaces
Delen

Verfrissend vergaderen: 10 verrassende, populaire en nieuwe buitenlocaties

Een inspirerende vergadering in de buitenlucht of een uitgebreid, informeel diner midden in de natuurlijke omgeving van weilanden, bossen of op een afgelegen eiland. Met een hemelsblauwe lucht en een heerlijk zonnetje of juist de prachtige, warme, ondergaande zon als entourage zijn buitenlocaties populaire plekken voor een bijeenkomst. Voor een unieke buitenbijeenkomst hoeft u niet per se een (verre) mice-reis of incentive naar een zonnige oord te boeken. Ook in Nederland bieden veel locaties, ondanks het onvoorspelbare, wisselvallige, klimaat, een scala aan bijzondere, verrassende buitenlocaties. We stellen er graag en aantal aan u voor. Verrassende, nieuwe en populaire locaties die niet alleen verfrissende en bijzondere buitenruimtes bieden, maar bij een slecht weer scenario ook over binnenruimtes beschikken die qua ambiance niet onderdoen aan de buitenlocatie.

Fort Beemster, Zuidoostbeemster
Deze ‘eco-chique’ locatie staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Waar in vervlogen tijden de soldaten verbleven, is -met behoud van historische stijlkenmerken- vandaag de dag een stijlvolle, gastvrije evenementenlocatie ondergebracht. Met tien luxe hotelkamers, twee suites, twee restaurants, de ruimtelijke en lichte Fortzaal, een loungeterras, private dining room en wellnes biedt Fort Beemster uitgebreide mogelijkheden voor een- en meerdaagse bijeenkomsten.

Ook de mogelijkheden in de buitenlucht zijn legio, geniet bijvoorbeeld op het sfeervolle loungeterras, met bar, buitenkeuken, hangmatten en loungebanken, van een excellent diner in een landelijke omgeving.

 

Galerie & Landgoed ZoFier, Nieuweschoot
Tussen de vergaderingen door een kop koffie met appeltaart op het terras aan de vijver of een volledige receptie of bijeenkomst in de buitenlucht. De riante beeldentuin van Landgoed ZoFier biedt een scala aan mogelijkheden voor een verfrissende zakelijke bijeenkomst of een stijlvol feestelijk evenement in de buitenlucht. Bij ZoFier maakt kunst het verschil, het tovert een glimlach tevoorschijn, het ontroert en roept discussie op. Deze aanwezige kunst zorgt voor een spraakmakende en onderscheidende entourage voor elke bijeenkomst.

Anafora, Vleuten
Een lunch of diner met uitzicht over de Vikingrijn en de tuinen van het park. Het ruime terras van Anafora biedt een wijds uitzicht op de groene, waterrijke omgeving. Deze omgeving biedt eveneens uitstekende mogelijkheden voor inspirerende buitensessies, verfrissende wandelingen of een gevarieerd sport- en spelprogramma.

Paviljoen Puur, Diemen
De bijzondere omgeving van Paviljoen Puur biedt een unieke ambiance om gasten zowel binnen als buiten te ontvangen. Binnen en toch buiten, dat is de inspirerende kracht van Paviljoen Puur.

De multifunctionele vergaderruimte en het aangrenzende dakterras bieden inspirerend uitzicht op het omliggende groen.

Het Rijk van de Keizer, Amsterdam
Vergaderen in het groen. Evenals Fort Beemster, staat ook het Rijk van de Keizer op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Midden in de weilanden rond de hoofdstad bevindt zich deze locatie, die ideaal is voor onder andere (buiten)vergaderingen, seminars, heisessies en productlanceringen. Of wat dacht u van een uniek zevengangendiner op het terras met seizoens- en streekproducten uit de eigen moestuin? De locatie beschikt eveneens over stijlvol ingerichte binnenruimtes in de monumentale panden, die met tenten aan elkaar te verbinden zijn voor een vergrote capaciteit.

Het Verborgen Verblijf, Vught
Het Verborgen Verblijf bevindt zich op het vogeleiland, omringd door een in de 19e eeuw aangelegd park, dat behoort tot de naastgelegen villa van Landgoed Huize Bergen. Het vogeleiland werd voorheen bewoond door flamingo´s en zwanen. Nu wordt het eiland -nog altijd bezocht door vele soorten vogels, eenden en eekhoorns- gebruikt voor exclusieve bijeenkomsten.

Vidaa, Bergschenhoek
De nieuwe locatie Vidaa ligt op het prachtige landgoed van Artihove onder de rook van Rotterdam. Dit landgoed van 30.000 vierkante meter beschikt over een eigen eiland en is een oase van rust en inspiratie. Foto: Liesbeth van der Vis Photography

Vidaa ‘Island of being’ opent haar deuren in augustus en biedt een ambiance van rust en harmonie voor vergaderingen.

Fort Vechten, Bunnik
Een sfeervol, groen fort met karakteristieke gebouwen. Fort Vechten behoort tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is een unieke vergader- en feestlocatie. Het fort is gebouwd in 1867 en is 17 hectare groot, kent 32 grondgedekte gebouwen en is weelderig begroeid. Ruimte genoeg voor allerlei binnen en buitenactiviteiten in een bijzondere entourage. In 2015 wordt Fort Vechten uitgebreid met een nieuw museumpaviljoen: het Waterliniemuseum.

Buitenplaats Amerongen
Vergaderen in de buitenlucht, een borrel op het terras, een landelijk diner in de tuinen of een gezellige buitenactiviteit ter onderbreking van een vergadering. Het tien-hectare tellende landgoed van Buitenplaats Amerongen, voorzien van vijf historische, eigentijds ingerichte panden, vormt niet alleen een mooie entourage, maar zorgt ook voor veel buitenmogelijkheden. Bij mooi weer kan gebruik gemaakt worden van de terrassen en de tuinen van het Landgoed.

Finley ’t Witte Huis, Nieuw-Loosdrecht
De recent gerestylde, rietgedekte designvilla beschikt over een buitenterras, een eigen jachthaven en een prachtig uitzicht over het water. Grenzend aan de villa vindt u een strakke tuin en een heerlijk terras. Hier geniet u met mooi weer van een (wederom) waanzinnig uitzicht over het water, waar de meest schitterende zeilboten langsvaren. Achter het Witte Huis bevindt zich The Inspirational View: een ruimte die letterlijk boven het water is gebouwd. Deze locatie biedt een spectaculair uitzicht over de Loosdrechtse Plassen. De rust, natuur en een vrij uitzicht zijn  ideale ingredienten om een meeting, brainstormsessie of presentatie succesvol te laten verlopen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.