nhow Rotterdam

Art & architecture met een uniek uitzicht

De ultieme Rotterdamse ervaring wordt direct verlengd wanneer u de lobby van dit moderne ‘art and architecture’ hotel betreedt. Niet alleen door de bijzondere ligging -op de kop van Zuid, naast de Erasmusbrug-  en het unieke uitzicht over de stad, ook bínnen het  nhow hotel is Rotterdam te beleven. Het gebouw ‘De Rotterdam’ is ontworpen door de wereldberoemde architect Rem Koolhaas en heeft de bijnaam: ‘vertical city’.  Een centrale lobby verbindt het hele gebouw. Naast het hotel vindt u in dit indrukwekkende pand winkels, horeca, appartementen en kantoren. Ook de gemeente heeft zich hier gevestigd. Zo komen alle diverse functies van de kosmopolitische havenstad Rotterdam terug in één gebouw. Ook het interieur van nhow is door OMA (Rem Koolhaas) ontworpen.

Dynamic, creative and luxurious
Na nhow Milan, dat zich geheel focust op fashion en ‘music hotel’ nhow Berlin, is in Rotterdam op 10 januari 2014 het eerste nhow hotel van Nederland geopend. Nhow is meer dan een hotel: het is zelfs meer dan een luxe plek om te slapen, te ontbijten en te vergaderen. Nhow is een ontmoetingsplek voor creatievelingen, Rotterdammers en ‘forward thinkers’. Het constant veranderende nu: daar wil nhow Rotterdam op inspelen. Creatieve curatoren zijn nauw betrokken bij het concept en de samenwerking met lokale kunstenaars en culturele Rotterdamse evenementen –zoals OBJECT, de Museumnacht en het International Comedy Festival -, zorgen voor een constant verrassende dynamiek tussen de stad Rotterdam en het hotel.  Met daarnaast uiteraard de luxe en comfort die men van een hotel mag verwachten: een fijn bed, persoonlijke service, kwalitatief goed eten en drinken voor een goede prijs. Een dynamische en originele ambiance in combinatie met de luxe en gastvrijheid maken van nhow Rotterdam een authentieke ‘anders dan anders’ event venue.

Moving forward to new ideas and fresh perspectives
Met negen multifunctionele ruimtes, met verplaatsbare muren, biedt dit eerste Rem Koolhaas hotel ter wereld ruimte voor uiteenlopende bijeenkomsten tot 350 personen. De ‘open architectuur’ zorgt voor natuurlijk lichtinval in alle conferentiezalen, die ook nog eens voorzien zijn van  state-of-the-art technologie en adembenemende uitzichten over de stad. Op de zevende etage bevindt zich een prachtig buitenterras. Eersteklas catering, gratis WIFI in het hele hotel, interactieve social dashboards in de publieke ruimtes, eigen parkeergelegenheid met meer dan 600 plaatsen en Smart TV’s in alle 278 kamers maken de extensieve mogelijkheden voor de particuliere én zakelijke gast compleet. Ook is het mogelijk om per boot bij deze unieke venue aan te meren. En dat allemaal op loopafstand van het centrum van Rotterdam, met haar vele uitgaansmogelijkheden. 

Experience new sights, sounds and flavours
Wat vandaag helemaal ‘in’ is, kan morgen ‘not done’ zijn. Nhow Rotterdam wil een plek bieden waar haar gasten keer op keer hun bedrijf op een andere manier op de kaart kunnen zetten. Vernieuwend en persoonlijk denkt nhow graag mee. Nhow is een nieuw merk van de NH hotel group en kenmerkt zich door een nieuwe benadering naar gasten; het verbreden van de ‘experience’ met een lokale insteek. De pay-off is ‘Elevate your stay’ met de toelichting: “Many travellers consider a visit to a city an opportunity to experience new sights, sounds and flavours. We decided to build hotels especially for them. Each hotel offers a unique experience that helps you get more out of your stay.”