Discover the finest spaces
Delen

Greater Rotterdam: de nieuwste hotspots van de dynamische wereldstad

De evenementenlocaties in Rotterdam weerspiegelen de veelzijdigheid van de havenstad. Met veel gevestigde namen op locatiegebied, van grote evenementenlocaties tot luxe hotels en sfeervolle theaters, is de stad Rotterdam een ideale plek om congressen, beurzen, feesten en andere evenementen te organiseren. Met de imposante skyline, de beroemde architectonische Erasmusbrug en de Euromast als wereldberoemde iconen. Als tweede stad van Nederland met één van de grootste havens ter wereld blijft Rotterdam zich ontwikkelen met nieuwe locaties die bezoekers en inwoners van de stad opnieuw doen verrassen. Maar wat zijn nu de nieuwste hotspots van deze stad? We laten u graag kennismaken met nieuwe evenementenlocaties die een bezoek, of zelfs het organiseren van een evenement, absoluut waard zijn.

Een levendige sfeer die Rotterdam weerspiegelt bij Nhow Rotterdam
Nhow Rotterdam is het derde nhow hotel ter wereld, na Berlijn en Milaan. Het viersterrenhotel is gevestigd in het onlangs geopende gebouw’De Rotterdam’. Het is het eerste en enige hotel dat zowel van binnen als buiten is ontworpen door gerenommeerd architect OMA/ Rem Koolhaas. Architectuur en design spelen een belangrijke rol binnen het hotel, dat zowel bekende kustenaars en designers als lokale talenten een platform biedt. Het hotel beschikt tevens over negen multifunctionele ruimtes voor bijeenkomsten tot 350 personen. Fotocredits: Fred Ernst.

Surround yourself with the best in urban art, architecture, design, fashion, photography and food from the city of Rotterdam. – nhow rotterdam

Geoorloofd ‘jailhouse rocken’ in Gevangenis Rotterdam
Een deel van de oude gevangenis aan de Noordsingel te Rotterdam is tijdelijk te huur voor een diversiteit aan evenementen. Het monumentale gevangeniscomplex doorbreekt haar muren en is opengesteld voor personeelsfeesten, relatie-evenementen, beurzen, congressen en seminars, trainingen en workshops en filmopnamen. Het Stergebouw, bestaande uit het centrale panopticum en 3 cellenvleugels, en de GevangenisKapel zijn geschikt gemaakt voor uiteenlopende evenementen.

Vijfsterren krijgt een andere betekenis bij Mainport Rotterdam
Mainport is het meest luxe en moderne hotel van Rotterdam. Dit gloednieuwe vijfsterren hotel biedt u een onvergetelijke ervaring. Binnen Mainport staat de Rotterdamse beleving centraal: een ongedwongen sfeer met veel aandacht voor ontspanning, waarin alles als vanzelfsprekend geregeld is. Van Spa Heaven met traditionele Hamam, tot stijlvolle cocktailparty’s en internationale congressen.

A modern, luxury and urban experience  – Mainport Rotterdam

De inspirerende, groene omgeving van het Dakpaviljoen
Een intieme locatie voor kleine bijeenkomsten is het Dakpaviljoen, een mooi paviljoen op één van de daken midden in de stad, dat uitzicht op de Dak Akker;  het grootste stadslandbouwdak van Europa. Op de Dak Akker worden groente, fruit en kruiden verbouwd en worden honingbijen gehouden. De locatie functioneert als proefopstelling om te experimenteren met groene daken. Het Dakpaviljoen is een inspirerende omgeving en te huur als locatie voor vergaderingen, workshops en diners.

Het Erasmus Paviljoen als bruisende ontmoetingsplek
Het Erasmus Paviljoen is een nieuw pand op de Erasmus Campus. Het beschikt over een multifunctionele grote zaal  met een capaciteit van 219 personen (zittend met gebruik tribune) of 400 mensen (staand). De aangrenzende foyer is geschikt voor ontvangsten, borrels en buffetten tot 150 personen.  Daarnaast beschikt de locatie over een Grand Café, geïnspireerd door de Italiaanse keuken, en twee vergaderzalen voor elk 12 personen, die ook geschakeld inzetbaar zijn voor 25 personen.

Posse Espressobar
In de hippe buurt Kop van Zuid heeft zich een nieuwe espressobar gevestigd in een oude loods: Posse Espressobar, waar men terecht kan voor lunches, zoetigheden, cocktails en oesters. Deze locatie is eveneens te huur voor evenementen. Foto: Facebookpagina Posse Espressobar

 

Bronnen:
Rotterdam Partners, nhow-rotterdam.com, mainporthotel.com, posse.nl, erasmuspaviljoen.nl, gevangenisrotterdam.nl, luchtsingel.org, Venue Reports Greatervenues.com

Uitgelichte foto:
Gevangenis Rotterdam

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.