Discover the finest spaces
Delen

Hangende tuin in nhow Rotterdam

In de lobby van nhow Rotterdam, in het iconische pand De Rotterdam, is een nieuw kunstproject onthuld. Kunstenaar Fedor van der Valk ontwierp de zwevende tuin speciaal voor nhow. Het project is, na een heus indoor tulpenveld en de Nieuwe Stijl pop-up shop, het volgende tijdelijke kunstproject dat in de lobby van nhow geëxposeerd wordt.

Creatie bij toeval

Ontwerper Fedor van der Valk creëerde String Gardens bij toeval toen hij voor een videoproject wereldbollen met echte begroeiing maakte. Sindsdien wijdt de kunstenaar zich volledig aan de ontwikkeling en samenstelling van de meest geschikte aarde en mossen voor zijn String Gardens, afhankelijk van het jaargetijde, het type plant en de omgevingsfactoren. Het effect is bijzonder: tegen een achtergrond van ruwe materialen en structuren die zo kenmerkend zijn voor het gebouw De Rotterdam van OMA/Rem Koolhaas, komen de zwevende planten in al hun kwetsbaarheid prachtig tot hun recht.

nhow Rotterdam van NH Hotel Group is sinds de opening in januari 2014 een hotspot voor zowel lokale als internationale bezoekers. De lobby van nhow Rotterdam is een wisselend expositieplatform dat gasten, bewoners van De Rotterdam en passanten verrast en inspireert.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.