Discover the finest spaces
Delen

Onmisbaar: Parken en musea waar wij Nederlanders niet zonder kunnen

Om 20 uur stemmen we massaal af op het NOS journaal en zelfs de veelbesproken bonuskaart heeft er niet voor gezorgd dat Albert Heyn de nummer één onmisbare supermarktketen is gebleven.  Vorige week verscheen de lijst van de honderd meest onmisbare merken van de Nederlanders. Met daarin ook een mooie lijst aan attractieparken en musea. Dé bucketlist van ‘leisure venues’ waar we in Nederland niet zonder kunnen.

 

Het sprookjesbos wint het van Facebook
De lijst wordt aangevoerd door attractiepark de Efteling, met een onmisbaarheidscore van maar liefst 52%. Vorig jaar stond het pretpark nog genoteerd op plek 24, in 2013 is het gestegen naar de zeventiende plek in deze lijst, waarmee het merken als Coca Cola, Douwe Egberts en zelfs Facebook voorblijft.

Toename Amsterdamse hotelovernachting: populariteit musea gestegen
Het eerste museum vinden we op plek 53: het Rijksmuseum. Na een grote verbouwing werd het nationale monument op 13 april opnieuw geopend. Naar verwachting heeft mede deze heropening  in het eerste kwartaal voor een flinke toename aan hotelovernachtingen gezorgd, die voor het tweede Amsterdamse museum in deze lijst, het Anne Frank Huis op nummer 69 eveneens vruchten heeft afgeworpen. Foto Rijksmuseum: Iwan Baan

Burgers Zoo’ meest onmisbare dierenpark
Ook de dierenparken in Nederland stegen allen in deze lijst. Burgers’ Zoo (65) vierde dit jaar haar honderdste verjaardag en Diergaarde Blijdorp (83) scoorde flink met haar Olli-campagne in samenwerking met Feyenoord/ASN.  Naast deze dierenparken, doken ook Dierenpark Emmen (88), Artis (94) en Ouwehands Dierenpark in Rhenen  (96) op in de onmisbare lijst.

Bron: Eurib – Top 100 onmisbare merken 2013

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.