Discover the finest spaces
Delen

World Forum komende vijf jaar locatie THIMUN Conferentie

De komende vijf jaar vindt de jaarlijkse The Hague International Model United Nations (THIMUN) conferentie weer plaats in het World Forum. Het Haagse conferentiecentrum tekende een overeenkomst met het bestuur van de THIMUN Foundation. Jaarlijks bezoeken ruim 3.300 deelnemers de internationale conferentie.

Het World Forum is inmiddels al ruim 25 jaar de locatie waar de THIMUN conferentie gehouden wordt. In januari 2016 vindt de 48ste editie wederom in het World Forum plaats met als thema Sustainable Urbanization.

Locatie

“De stad Den Haag huisvest een groot aantal VN organen waardoor er een duidelijke link is met het onderwerp van de THIMUN conferentie”, verklaart Irene Crepin, Managing Director THIMUN Foundation de nieuwe overeenkomst. “Maar het is natuurlijk ook van essentieel belang dat een locatie over de ruimte beschikt die nodig is voor het deelnemersaantal en alle sessies die tijdens de conferentie plaatsvinden. Inmiddels gaat onze samenwerking met World Forum al heel lang terug en ervaren we deze als zeer plezierig.”

Deelnemers

De duizenden deelnemers aan THIMUN zijn allen in de leeftijd tussen 15 en 18 jaar en hebben meer dan 100 verschillende nationaliteiten. Zo zijn er bijvoorbeeld studenten uit China en Griekenland, maar ook uit Canada en Ecuador. Deze deelnemers zijn de “wereldleiders” van de toekomst. Ook Koning Willem-Alexander was ooit deelnemer aan de THIMUN conferentie.

Economische impact

“Het hosten van een internationale conferentie als THIMUN zorgt voor een enorme economische impact voor de stad Den Haag”, stelt Michiel Middenforf, General Manager van de congreslocatie. “Een week lang verblijven er ruim 3.300 deelnemers in de stad. Dit levert de lokale economie extra inkomsten op. Het zijn bijvoorbeeld alleen al 12 à 14.000 kamernachten in de hotels. Maar ook is dit jaarlijks in januari terugkerende evenement een mooie start van het jaar voor onze Haagse taxi’s, winkels en restaurants. Daarom zijn wij er enorm trots op dat we deze conferentie wederom mogen hosten.”

[Foto’s: World Forum]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.