Discover the finest spaces
Delen

Stilstaan bij vijftig jaar poppodium en evenementenlocatie PAARD in Den Haag

Het bekende Haagse poppodium PAARD (hiervoor: Paard van Troje) bestaat dit jaar vijftig jaar. Naast het bezoeken van allerlei soorten concerten kun je hier ook al jaren terecht voor meetings en events. Om het jubileum te vieren wordt er van 21 tot en met 30 oktober een feestweek georganiseerd. Ook is de evenementenlocatie op zoek naar foto’s van bezoekers die de tijdsgeest van de afgelopen jaren goed weergeven. “PAARD staat al vijftig jaar middenin de popcultuur van Den Haag. We gaan mee met de tijdsgeest en zijn niet bang vooruit te kijken of juist terug te grijpen naar vroeger”, aldus directeur Majel Blonden.

Het Paard van Troje werd op 21 oktober 1972 geopend in een voormalig meisjespensionaat aan de Prinsegracht in Den Haag. Het moest een plek worden waar jongeren elkaar konden ontmoeten en luisteren naar popmuziek. De locatie groeide uit tot een bekend poppodium waar in de jaren tachtig en negentig onder andere U2, Prince en Pearl Jam optraden. In 2017 veranderde de naam van de evenementenlocatie in PAARD. Om de afgelopen jaren samen te vatten wil PAARD van elk jaar sinds 1972 een foto tentoonstellen waarop de tijdsgeest van muziek en mode samenkomen. Bezoekers kunnen hiervoor hun foto’s inzenden. Ook staat er een ‘filmbooth’ in de voormalige rookruimte waar je je herinneringen aan het poppodium kunt delen. Majel: “Er zijn zoveel verhalen te vertellen: van memorabele concerten tot ongemakkelijke situaties of zelfs liefdesverhalen. Hoeveel PAARD-baby’s zouden er inmiddels geboren zijn waarvan de ouders elkaar hier hebben leren kennen of elkaar een eerste zoen gaven?” Van de verhalen wordt een compilatie uitgebracht.

Bekijk hier een sfeerimpressie van het PAARD

PAARD

Naast de vele concerten worden er ook allerlei soorten meetings en events bij het PAARD georganiseerd. Er zijn vijf zalen van verschillende formaten waardoor je alle kanten op kan. Voor grotere events kun je uitpakken in de concertzalen: in de Grote Zaal is plek voor maximaal 1100 personen en er zijn maar liefst vier barren. Ook is hier een groot podium en zijn er zowel live als hybride events mogelijk. De Kleine Zaal heeft een capaciteit van 300 mensen en heeft ook een ruim podium en een bar. Voor diners of presentaties voor wat kleinere groepen tot 125 personen kun je terecht in het Paardcafé met wederom een podium en natuurlijk een bar. De ontvangst van je event doe je in de Foyer die sfeervol is ingericht met bistrotafels en -stoelen. En voor online events is er de professionele Studio die je inclusief crew en aparte regiekamer huurt.

Tijdens de jubileumweek van PAARD kun je genieten van allerlei optredens. Ook gaat de creative chef Jasper Udink ten Cate een viergangendiner serveren terwijl er overal in de zaal van alles te zien en horen is. “Hij neemt letterlijk het hele PAARD over, serveert de bezoekers en ondertussen hoor je bijvoorbeeld spoken word, zie je visuele en eetbare kunst, exposities en luister je naar muziek van Kitchen Collective. Het wordt een waanzinnig spektakel waar we erg naar uitkijken”, aldus Majel Blonden.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.