Discover the finest spaces
Delen

Duurzaam Voco Hotel The Hague opent deuren

De voorkant van het voormalig bankgebouw van ABN Amro in het centrum van Den Haag dateert uit 1923. Eind juni opende haar deuren na een verbouwing opnieuw, maar nu als Voco The Hague; een gloednieuwe bestemming voor de particuliere en zakelijke markt. Het hotel is het eerste Voco hotel in Nederland en legt de nadruk op duurzaamheid en de reisluchtigheid van ons volk. Een unieke locatie voor zakelijke events! De burgemeester en een handje vol journalisten waren aanwezig bij de opening. Inge van Weert, General Manager van Voco The Hague: “Voor productlounges moet je absoluut in de Ultramarijn Wonderbar zijn.”

Het hotel biedt 204 lifestyle kamers die verdeeld zijn over zeven verdiepingen. “Qua vergaderen zijn we wat kleiner,” vertelt Inge. Er zijn zes grote suites, met een aparte woonkamer. Deze kan omgetoverd worden tot een (hybride) vergaderzaal voor vier mensen. Het slaapgedeelte staat dus volkomen los van het werkgedeelte, je nodigt (internationale) klanten gewoon uit in jouw suite. “We hebben daarnaast een vaste boardroom en een playroom. Voor de laatste kunnen we een muur trekken om een aparte zaal te creëren. Als deze ruimte niet in gebruik is, kan je hier komen werken.” Iedereen kan naar binnen lopen, iets wat ook de bedoeling was bij het realiseren van het hotel. De naam Voco komt uit het Latijn en betekent ‘uitnodigen’ of ‘samenkomen’.

Duurzaamheid

Zodra je het atrium van het hotel binnenstapt valt de levensgrote boom meteen op. “Duurzaamheid heeft een grote focus. Er is van tevoren bijvoorbeeld een ecologisch plan gemaakt voor de tuin. Daarbij is gekeken naar wat dit stukje stad nodig heeft qua natuur,” vertelt Inge. “Sommige stukjes zijn echt een wildgroei aan planten. Daarnaast hebben we ook verschillende nestkastjes voor dieren, zoals twee insectenhotels.” Door de groene insteek ontstaat er een mooie overgang tussen de drukke binnenstad van Den Haag en de rustige en gezellige binnentuin. “We zijn hier qua filosofie verder op doorgegaan met restaurant Botanica. De kaart staat vol lokale producten uit Den Haag en omstreken. De focus ligt echt op de groene kant.”

Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt in de bedrijfsvoering van alle Voco Hotels. “We gaan richting vijftig hotels, daarvan zijn wij nu nummer 17. Vanuit het merk is de grootste focus echt het milieu. Onze dekbedden zijn gemaakt van gerecyclede PET flessen, je vindt geen plastic waar dat niet nodig is en we zijn zo goed als papierloos in onze administratie.”

Ultramarijn Wonderbar

Misschien wel de grootste eyecatcher van het hotel is te vinden in de Ultramarijn Wonderbar. Door het nautische thema heb je het idee dat je jaren terug de tijd in stapt. “We zijn zo’n reisluchtig volkje. Dat zie je overal in terug in het decor van het hotel. Je krijgt een huiselijk gevoel in de kamers.” In de koffie- en cocktailbar vind je de grote kluis terug, die vroeger bij de bank hoorde. “Er zat zo’n dikke muur omheen dat de kluis zelf niet verplaatst kon worden. Daarom hebben we hem laten staan en vormt dit echt de perfecte ruimte voor productlounges,” zegt Inge. “Het is nu een vitrine en er is niks wat er misstaat. Ons goud is wat er in die vitrine staat. Of dat nu een stuk kaas is, of een unieke fles gin!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.