Discover the finest spaces
Delen

Wie is de slimste eventprofessional?

Ben jij de slimste eventprofessional van Nederland? Eindelijk is er een manier om daar achter te komen: dit jaar vindt voor het eerst ‘De Slimste Event Professional van Nederland’ plaats, een kennisquiz á la de IQ-test.

De leden van vijf brancheverenigingen gaan op donderdag 19 maart de strijd met elkaar aan om de titel. De ontwikkelingen gaan snel, en ook de evenementenbranche rent zo snel als die maar kan om het allemaal bij te houden. Hoewel het een klein wereldje is, zitten leveranciers, bureaus, locaties en corporates ieder met een eigen specialisme. Maar wie heeft het meest complete overzicht?

“Het lijkt wel of er met de dag meer vaktermen bijkomen”, stelt Dirk Prijs, die namens het Genootschap voor Eventmanagers betrokken is bij de organisatie van het evenement. “En op allerlei verschillende gebieden. Wij willen onze leden de mogelijkheid bieden om hun kennis met elkaar te delen en tegelijkertijd ook op een leuke manier te toetsen.”

Kennisquiz 

Het belangrijkste onderdeel van de dag is een kennisquiz, waarbij deelnemers over de laatste ontwikkelingen leren en tegelijkertijd met elkaar de competitie aangaan. Zo wordt de kennis getoetst over onderdelen als catering, locaties, techniek en veiligheid, maar ook over de actualiteit, fiscale en juridische zaken.

“Ik ben heel benieuwd hoe het gesteld is met de algemene event-kennis van Nederland.”

Dirk Prijs: “Wij willen op een ludieke wijze kennis aanbieden. Ook ‘saaie’ onderwerpen, zoals juridische kwesties of de WKR, kunnen we zo op een sprankelende manier brengen. Normaal gesproken is het moeilijk om het publiek bij dat soort onderwerpen betrokken te krijgen en interactie met  ze aan te gaan.”

Algemene event-kennis

Naast een individuele winnaar blijkt ook meteen welke tak het meest van de branche in zijn geheel weet. Net als bij het BNN tv-programma de Nationale IQ test worden de deelnemers in vakken opgedeeld, vertelt Prijs. “Ik ben heel benieuwd hoe het gesteld is met de algemene event-kennis van Nederland. Gedurende de dag presenteren we tussenstanden: op hoeveel punten staan de bureaus en hoe hoog staan de jongeren?”

Uit ieder vakgebied neemt een expert plaats in de jury. Zo jureert Wim Wiersma van het Officieel Netwerk Catering Events het onderdeel catering, Aad van der Zwan van Cloudia de fiscale zaken, en schijnt Ronnie Witjes namens High Profile Locaties zijn licht over het laatste locatienieuws.

De Slimste Event Professional van Nederland wordt georganiseerd door brancheverengingen voor de corporates (Genootschap voor Eventmanagers), voor museum locaties (Platform Museum Locaties), zzp’ers (Freelance Event Professionals), de jonge eventprofessionals (G14), de suppliers (Preferred Partners) en bureaus (Preferred Bureaus / IDEA).

 

Denk jij dat je ‘De Slimste Eventprofessional van Nederland’ bent? De organisatie van het evenement geeft vijf toegangskaarten weg. Om kans te maken op één van deze kaarten, geef dan antwoord op de volgende vraag:

‘Hoeveel leden hebben het Genootschap van Eventmanagers, G14, Platform Museum Locaties, Freelance Event Professionals en IDEA samen?’

Stuur je antwoord naar jet@eventmanagers.nl.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.