Discover the finest spaces
Delen

De kracht van Live – 5 learnings voor de evenementenbranche

In een wereld van miljoenen views, volgers en likes, lijkt het zo makkelijk om je publiek te bereiken. Toch worstelen veel merken en bedrijven met de vraag hoe ze de nieuwe generatie aan zich kunnen binden. Het gaat niet langer om alleen het product, maar ook om de visie en cultuur waarvoor het bedrijf staat. 

Er is geen product waarmee je zoveel beleving kan meegeven als een productie waarbij je fysiek aanwezig bent, een live event. Een mooi voorbeeld is The Experience Conference die plaatsvond in The Warehouse van WICKEDGROUNDS. Strak georganiseerd door IDEA. Strak uitverkocht, dat ook. In een volle zaal genoten de ruim 140 event professionals (opdrachtgevers, bureaus, media en overige eventprofs) van een prikkelend programma met verschillende keynotes en best practices en werd de marketingkracht van live onderstreept.

Joost RIgter

De kracht van live bestaat uit interactie en verbinding. Maar wat betekent dit echt? Deze 5 learnings voor de evenementenbranche zijn mij het meest bijgebleven:

1) We beoordelen merken op wat ze doen, niet op wat ze vertellen

De nieuwe generatie is klaar met holle verhalen, het is tijd voor authenticiteit (Keynote: Willem van der Schoot van Havas Lemz).

2) Ook met een klein budget kan je veel engagement creëren

Dat blijkt prima te kunnen met een beetje bluf, een strakke social media planning en slim gebruik van moderne tools die voor handen zijn zoals A/B testing, email marketing en Slack (Keynote: Xander Kranenburg en Wytze de Haan van The Next Web).

3) Bereik en impact op social media zijn de winst van een event

Voor veel merken is het event secundair aan de primaire doelstelling van het bereik en de impact op social media. Een event zonder een sterke social media strategie anno 2017 is voor B2C merken zinloos en ook voor B2B merken een gemiste kans (Keynote: Kees Wilbrink van BrandDeli).

Voor veel merken is het event secundair aan de primaire doelstelling van het bereik en de impact op social media.

4) It is all about the experience

Samsung verkoopt geen telefoon, maar een unieke ervaring. Het bedrijf introduceerde afgelopen zomer de S7 in Parijs door middel van de Samsung Life Changer Park: ’s werelds eerste en grootste virtual reality park met 9 op maat gemaakte VR installaties verdeeld over 5000m2. Samsung Lifechanger Park werd bekroond tot beste event van 2016 tijdens European Best Event Awards en er kwamen 251.000 bezoekers op af. Maar in de keynote van Mathieu Barthel van Magic Gardenwerd duidelijk dat de echte winst zat in het bereik en de impact van PR en social media.

5) Kwetsbaarheid is de basis is voor oprechte verbinding

Joost Rigter gaf een van de meest interactieve en indrukwekkende presentaties die ik de afgelopen jaren heb mogen bijwonen. Door een zeldzame aandoening is Joost nagenoeg blind. Joost nam de gasten mee in zijn wereld, blinddoekte het gehele publiek en vertelde zijn verhaal. Toen Joost luchtig vertelde over hoe een van zijn jongensdromen, het openen van een eigen restaurant, jaren later toch werkelijkheid werd, volgde er een luid en oprecht applaus. Kwetsbaarheid is de basis is om echt te verbinden.

Bekijk hier de aftermovie:

We hebben met veel plezier met IDEA en partners gewerkt en The Experience Conference helpen organiseren in de WICKEDGROUNDS Warehouse.

Gerwin Peters is een van de twee founders en managing partner van WICKEDGROUNDS, een jonge, succesvolle Amsterdamse agency in evenementen en vergaderlocaties. Met deze blogs geeft hij een kijkje in hun keuken met innovatieve evenementen, producties en locaties.

Gerwin Peters
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.