Discover the finest spaces
Delen

Vernieuwde vergaderruimte Buitenplaats Amerongen

Buitenplaats Amerongen heeft een nieuwe vergaderruimte in gebruik genomen. De voormalige hooizolder in het zeventiende-eeuwse Poortgebouw van Buitenplaats Amerongen is de afgelopen tijd omgebouwd tot een lichte frisse ruimte, met een informele sfeer. De ruimte is voorzien van eigentijds meubilair, designlampen en kunst en de capaciteit is vergroot tot honderd personen.

Design

De voormalige hooizolder in het zeventiende-eeuwse Poortgebouw van Buitenplaats Amerongen is door architect Ron Verduijn van Van Hoogevest Architecten getransformeerd tot een lichte frisse ruimte met een informele intieme sfeer. Elementen als ganzenveren designlampen en kunst van de Amerongse kunstenaar Arris Tijsseling springen daarbij in het oog en vormen een spannende combinatie met de imposante balkenconstructie en de authentieke houten kap.

De ruimte is voorzien van een comfortabele zithoek, eigentijdse meubelen en accessoires, waarbij veel natuurlijke en zachte materialen zoals hout en stof zijn gebruikt. De hooizolder beschikt – evenals alle ruimten van Buitenplaats Amerongen – over airconditioning, gratis wifi, beamer, projectiescherm en een geluidsinstallatie.

Lichte intieme ruimte

Directeur Peter-Paul Swijnenburg: “De ruimte is optisch vergroot door het wegnemen van een aantal spanten en gecombineerd met de nieuwe inrichting is er een compleet nieuwe ruimte ontstaan die licht en intiem is en tegelijkertijd warm aandoet. De ruimte is nu multifunctioneel, waardoor we naast vergaderingen en diners ook een cabaret- of theateropstelling met goede zichtlijnen kunnen bieden. De capaciteit is vergroot naar maximaal 100 personen. Het Poortgebouw bestaat naast de hooizolder nog uit diverse andere ruimten en een riant terras”, aldus Peter-Paul Swijnenburg.

[Foto’s: Buitenplaats Amerongen]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.