Buitenplaats Amerongen

A scenic estate with a contemporary and personal ambiance

Aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug ligt het omvangrijke en toonaangevende landgoed Buitenplaats Amerongen. Verspreid over maar liefst tien hectare biedt het landgoed negen zalen in vijf bijzondere, unieke evenementenlocaties met een prachtige entourage, voor bedrijfsevenementen, vergaderingen personeelsfeesten, presentaties en congressen van twee tot 350 personen. Het sfeervolle landgoed biedt een inspirerend en zorgeloos verblijf met oog voor detail en persoonlijke aandacht. Buitenplaats Amerongen streeft er altijd naar om, zowel haar particuliere als zakelijke gast, een kwalitatieve, authentieke en unieke ervaring mee te geven zodat zij met een gevoel van verfrissing en energie huiswaarts gaan.

The restoration of cultural heritage
In nauwe samenwerking met de eigenaar Stichting Kasteel Amerongen, hebben de ondernemers Peter-Paul en Erika Swijnenburg in 2006 de commerciële exploitatie van het landgoed overgenomen. De bijgebouwen werden volledig gerestaureerd en kregen een nieuwe functie als locaties voor zakelijke en particuliere bijeenkomsten en feesten. Het Kasteel zelf werd ingericht als kleinschalig museum, dat vandaag de dag nog steeds door de Stichting wordt beheerd en geëxploiteerd. Het landgoed is officieel cultureel erfgoed, een bijeenkomst of feest organiseren draagt dan ook direct bij aan de instandhouding van het prachtige erfgoed. Samen met een team van gedreven en betrokken collega’s organiseren Erika en Peter-Paul jaarlijks circa 300 evenementen en festiviteiten.

“Our mission is to provide an exceptional experience in an environment where personal attention and high quality is experienced.”

Historic yet contemporary
In de prachtig aangelegde tuinen liggen de vijf historische, doch eigentijds ingerichte, bijgebouwen, welke afzonderlijk of gecombineerd exclusief te huur zijn voor uiteenlopende evenementen. De evenementenlocaties op het landgoed, te weten Het Koetshuis, de Oranjerie, het Poortgebouw, de Stallen en het Zuidpaviljoen, beschikken elk over een eigen entree, terras, technische faciliteiten -waaronder professionele geluidsapparatuur, beamers, schermen en gratis wifi-, bar en sanitair. Alle gebouwen zijn rijksmonumenten, die in functionaliteit zijn aangepast aan hun nieuwe functie als evenementenlocatie. Het imposante Kasteel, dat momenteel in gebruik is als kleinschalig museum, vormt een prachtige entourage. Een bezoek aan het museum is eveneens in te zetten als culturele toevoeging tijdens een evenement.

The beautiful surroundings of an impressive estate
Vergaderen in de buitenlucht, een borrel op het terras, een landelijk diner in de tuinen of een gezellige buitenactiviteit ter onderbreking van een vergadering. Het tien-hectare tellende landgoed vormt niet alleen een mooie entourage, maar zorgt ook voor veel buitenmogelijkheden. Bij mooi weer kan gebruik gemaakt worden van de terrassen en de tuinen van het Landgoed. Buitenplaats Amerongen biedt naast deze kwaliteitsomgeving: verrukkelijk eten en drinken, een prettig contact tijdens de aanloop naar de bijeenkomst en een uitstekende professionele verzorging van de gasten op de dag zelf. Op tien autominuten van de A12, met gratis parkeergelegenheid op het eigen terrein en een gratis taxi service voor OV-reizigers vanaf NS Station Maarn, is het landgoed zowel per auto als openbaar vervoer zeer goed bereikbaar.

Collaboration and sustainability
Buitenplaats Amerongen staat voor persoonlijke en gastgerichte benadering, waarin samenwerking centraal staat. Het enthousiaste en betrokken team denkt graag -gebaseerd op de doelstelling van het evenement- mee over het programma, de benodigde techniek, zaalopstellingen, catering, decoratie en entertainment. Ook staat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel bij deze event venue. In 2013 is dit bekroond met het behalen een zilveren Green Key certificering. Het landgoed is prachtig en centraal gelegen in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug.