Discover the finest spaces
Delen

Utrecht verstevigt internationale, wetenschappelijke positie met Biofabrication Congres.

Utrecht mag zich in 2015 gaststad noemen van het jaarlijkse Biofabrication congres van de International Society for Biofabrication.  Hiermee verstevigt Utrecht haar internationale wetenschappelijke imago en bouwt wederom haar positie als (internationale) congresstad verder uit. Jos Malda, Associate Professor verbonden aan de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht, organiseert dit driedaagse congres samen met Lorenzo Moroni, Associate Professor bij de Universiteit Twente.

3D-printen van levende cellen
Het internationale wetenschappelijke congres vindt plaats van 7 tot en met 9 november in het prachtige Academiegebouw op het Domplein. Thema van het congres is “Biofabrication” en omvat het 3D-printen van levende cellen. Jos Malda en Lorenzo Moroni vertellen vol enthousiasme: “De mogelijkheid om levende stukjes weefsel te maken komt met de snelle ontwikkelingen in dit veld steeds dichterbij. Zulke geprinte stukjes weefsel zouden we kunnen gebruiken voor onderzoek, het testen van medicijnen en op de langere termijn ook voor transplantatie”.

Logistieke organisatie
De logistieke organisatie van het congres ligt in handen van Congress by design, een Professional Congress Organiser (PCO) en partner van het Utrecht Convention Bureau. Het UCB levert een bijdrage met informatievoorziening, ondersteuning en met het inzetten van het in 2013 geldige Stimuleringsfonds. Dit fonds voorziet initiatiefnemers van internationale associatiecongressen onder bepaalde voorwaarden in een financiële bijdrage in de congreskosten en is mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht, gemeente Utrecht en Toerisme Utrecht.

“Utrecht is gekozen vanwege de centrale locatie en de leidende rol die Utrechtse onderzoekers hebben in dit veld.”

 

Utrecht, stad van kennis
Malda: “Utrecht is gekozen vanwege de centrale locatie en de leidende rol die Utrechtse onderzoekers hebben in dit veld. We ontvingen recentelijk een aantal subsidies die het opzetten van een specifieke bioprint-faciliteit en een nieuwe opleiding Biofabrication mogelijk maken in Utrecht.” Voor het driedaagse internationale congres worden ongeveer 200 – 250 deelnemers verwacht, vooral uit Europa en Amerika. Maar ook landen als Japan, Australië en China zullen vertegenwoordigd zijn.

Utrecht Convention Bureau
Het Utrecht Convention Bureau (UCB) ondersteunt initiatiefnemers die zich sterk maken om hun congres naar Utrecht te halen. De stad en regio willen deze ‘Utrecht ambassadeurs’ helpen door ze middels het UCB van onafhankelijk advies te voorzien over de mogelijkheden die Utrecht te bieden heeft. Het UCB heeft hiervoor een stimuleringspakket, waaronder een praktische handleiding voor de organisatie van (inter)nationale congressen in Utrecht. Ook heeft zij een ‘bidfonds’ waarmee onder meer bidboeken kunnen worden geproduceerd en site inspecties bekostigd.

Foto: Het lokale organisatiecomité Biofabrication 2015 (Toerisme Utrecht).

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.