Discover the finest spaces
Delen

Fort de Gagel aan de rand van Utrecht opent deuren voor meetings en events

Op 2 september laat Fort de Gagel de brug zakken over de slotgracht en verwelkomt het haar eerste gasten op het eiland. Het historische fort in Utrecht staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en opent als restaurant en evenementenlocatie. Aan de rand van het Noorderpark kan je hier zeven dagen per week borrelen, lunchen, dineren én vergaderen. Kies een plekje tussen de bunkers op het terras of neem plaats in één van de sfeervolle borrelhoeken. Welke plek je ook kiest, Fort de Gagel verzekert je van een gezellige ambiance met een adembenemend uitzicht. 

Vanuit de gemeente waren er al eerdere plannen gemaakt, maar het is nu bijna zover. Fort de Gagel in Utrecht opent haar deuren. Ze is een karakteristiek fort op en eiland en compleet met slotgracht. Een toevluchtsoord voor mensen die het drukke leven in de stad willen ontvluchten. In het aangebouwde restaurant vind je een sfeervolle ruimte voor een lunch of diner, compleet met een terras en vide. Het restaurant is zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Binnen vind je een open keuken, waardoor je de bereiding van de gerechten van begin tot eind kunt volgen. “De gerechten die we hier serveren zijn lokaal en seizoensgebonden. Zo lokaal dat we ieder kwartaal een wereldgerecht van een inwoner uit de wijk Overvecht op de kaart zetten!”

Karakteristieke evenementenlocatie

Naast borrel, lunch- en dinarlocatie zal het fort ook als evenementenlocatie dienen. Je kan hier terecht voor een bedrijfsfeest, vergadering of congres tot 100 personen. “Kies voor het voormalig wachthuis als setting voor jouw bedrijfsevenement. Dit oude wachthuis beschikt over muren van anderhalve meter dik, puur ter verdediging. Het pand is bomvrij en is daarmee de veiligste plek op het eiland. De zaal beschikt over een eigen bar en een wijnkelder, waar jij zelf kiest welke wijn je gaat schenken.”

Maar daar houdt het niet op. Zo zijn er zeven vergaderzalen beschikbaar, waaronder de munitiekamer. De scharnieren in deze ruimte zijn van messing en herinneren je aan vroegere tijden. Hier werd namelijk het buskruit opgeslagen. De messing scharnieren zorgden ervoor dat de boel niet ontplofte bij het openen en sluiten van de deuren!

Fort de Gagel

Sybren Ophof en Pascale Heinsius, ondernemers achter het gerestaureerde Fort de Gagel zijn trots en willen dat mensen kunnen genieten van een gezellige middag of een onvergetelijke avond op een perfecte locatie: aan de rand van de stad, maar vooral ook in de natuur. “Draai je eens om met je rug naar de Domtoren; de natuur is hier dichterbij dan je denkt.’’ Voor wie niet kan wachten tot de officiële opening, organiseert het fort in het weekend van 27 en 28 augustus een pre-opening. Bezoekers kunnen deze dagen alvast een kijkje nemen in het karakteristieke fort en genieten van een hapje en een drankje.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.