Discover the finest spaces
Delen

Jaarbeurs Utrecht startlocatie van eerste etappe ploegentijdrit La Vuelta Holanda 2022

De Koninklijke Jaarbeurs Utrecht was op vrijdag 19 augustus de startlocatie van de eerste etappe van de ploegentijdrit tijdens La Vuelta Holanda 2022. Het is niet voor het eerst dat een van de grootste wielerevenementen ter wereld van start gaat bij Jaarbeurs. In 1915 vertrok de Tour de France van dezelfde locatie. “We zijn er enorm trots op dat de Jaarbeurs wederom startlocatie mocht zijn van zo’n prachtig internationaal wielerevenement. De Jaarbeurs bevindt zich in het hart van Utrecht. We dragen bij aan het internationaal op de kaart zetten van de stad met de organisatie van dit soort grote sportevenementen,” vertelt Jeroen van Hooff, CEO van Jaarbeurs. 

De eerste drie etappes van de Ronde van Spanje werden dit weekend in ons land gereden. La Vuelta past daarbij perfect bij de duurzame en gezonde fietsstad die Utrecht is. Zowel de race als de Jaarbeurs hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo werd er voor het eerst een Groene Karavaan georganiseerd die uit duurzame voertuigen bestaat. Dit sluit aan bij de doelstelling van de Jaarbeurs om de meest duurzame evenementen- en congreslocatie van Europa te worden. Marloes van den Berg, Chief Sustainability Officer zegt: “Als trotse partner en startlocatie van La Vuelta 2022 dragen wij heel graag een steentje bij aan het duurzame karakter dat de Ronde van Spanje heeft dit jaar. Jaarbeurs zal in alle operatie, logistiek en organisatie van dit prachtige event streven om zo dicht mogelijk bij CO2 neutraal te komen.”

La Vuelta Holanda 2022

De Vuelta is naast een sportevenement ook een reden voor de inwoners van Utrecht om verschillende evenementen te organiseren. Janskerkhof werd omgetoverd tot festivalterrein en op het Science Park volgde je live de koers op een groot scherm. De Vuelta begon donderdagavond met de ploegenpresenatie in het centrum van Utrecht. De 184 deelnemende renners werden op bootjes door de grachten voorgesteld aan het publiek. Er deden dit jaar 14 Nederlandse renners mee aan de race. Op vrijdag startte de koers met een ploegentijdrit van 23,3 kilometer rondom de jaarbeurs.

Naar schatting hebben de vier dagen van de Ronde van Spanje in Nederland een kleine miljoen bezoekers voor Utrecht opgeleverd. Dat maakte La Vuelta Holanda zondag bekend. De Vuelta gaat dinsdag verder in het Baskische Vitoria en eindigt op 11 september in Madrid.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.