Discover the finest spaces
Delen

Theater Orpheus wint Nationale Business Succes Award in Theater- en Schouwburgbranche

Theater & Congres Orpheus in Apeldoorn is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de Theater- en Schouwburgbranche. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro. Het aanverwante tv-programma De Succesfactor is wekelijks te volgen op RTL 7.

“Ondanks tegenvallers als wegvallende subsidies slaagt zij er al enkele jaren achtereen in om een positief jaarresultaat te boeken.”

Congresmogelijkheden

De jury prijst vooral het gevarieerde gebruik van de locatie. “Orpheus weet uitstekend hoe het theater ook voor andere doeleinden kan worden ingezet. Door de uitgebreide congresmogelijkheden is het inmiddels een ontmoetingsplek voor alle CEO’s in de regio geworden, wat zonder meer een bijdrage levert aan een beter ondernemersklimaat in de regio. Maar in essentie is het een theater met een state-of-the-art concertzaal – en wat voor een.  Zowel het publiek als de professionals zijn het erover eens dat de Koning Willem-Alexanderzaal qua akoestiek tot de Nederlandse top behoort”, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

201510 Hanoszaal Theater & Congres Orpheus LowRes - Fotografie Steven Sn... (2)

[Foto: De vernieuwde Hanoszaal]

Gemoderniseerd

De nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Theater Orpheus een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen. “Innovatie is het sleutelwoord bij Orpheus, want zij is continu bezig haar diensten en producten te verbeteren en af te stemmen op de wensen van haar klanten. Niet voor niets is het theater in 2004 – met een toevoeging van een grootse concertzaal – verdubbeld in capaciteit en heeft het in 2015 de ‘kleine theaterzaal’ compleet gemoderniseerd naar de wensen van de markt.”

Ook in financiële zin valt Orpheus in positieve zin op. “Ondanks tegenvallers als wegvallende subsidies slaagt zij er al enkele jaren achtereen in om een positief jaarresultaat te boeken – zelfs op het theatergedeelte –, dat hoger is dan in de meerjarenbegroting was geraamd.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.