Discover the finest spaces
Delen

Zes locaties die je zullen inspireren en verrassen op het gebied van duurzaamheid

Het wordt (en is) steeds belangrijker in onze maatschappij: aandacht voor duurzaamheid en het milieu. We merken dat er ook in onze branche meer waarde wordt gehecht aan het onderwerp. Als eventmanager ga je misschien ook wel bewust op zoek naar een locatie waar circulaire duurzaamheid terugkeert in bijvoorbeeld de catering. Bij onderstaande locaties ben je daarvoor volledig aan het juiste adres. Van zonnepanelen tot het telen van eigen producten, duurzaamheid staat hier hoog in het vaandel. Laat je inspireren en verrassen door de verschillende innovatieve en duurzame oplossingen die zij te bieden hebben!

CIRCL

Het begon met een droom om bij te dragen aan een duurzame wereld, nu is Circl het toonbeeld van circulaire duurzaamheid. Tussen de hoge torens van de Amsterdamse Zuidas ligt de groene evenementenlocatie waar circulariteit centraal staat. De perfecte plek voor creatieve brainstorms, presentaties of culinaire diners. Kies voor één van de tien eventzalen, de lichte en open Eventspace of voor een event vanuit Circl Studio. Circl is perfect bereikbaar per auto, met een ligging vlakbij de A10. Een beter alternatief is natuurlijk om per trein te komen: gelukkig maakt de locatie dat ook super makkelijk dankzij haar ideale ligging naast station Amsterdam Zuid!

CONGRESCENTRUM ORPHEUS

Wist je dat Orpheus maar liefst 156 zonnepanelen op het dak heeft? Restaurant O55 draait daardoor volledig op zonne-energie! Dat is nog maar een van de vele duurzame innovaties waarover de evenementenlocatie in Apeldoorn beschikt. Duurzaamheid staat bij Orpheus hoog in het vaandel en dat zie je in het hele pand terug. Met drie prachtige theaterzalen met aansluitende foyers en acht multifunctionele ruimtes heb je zeeën van plek voor een veilig en uniek congres. Bovendien verzorgt hun chef-kok graag verantwoorde en smaakvolle catering uit eigen keuken. Daarmee is Orpheus een unieke en bewuste locatie voor elk type meeting of event!

CHATEAU ST. GERLACH

Landgoed Château St. Gerlach biedt een warme huiselijke setting voor jouw meetings en events, waar je kunt overnachten en genieten van een diner. De keukens van de locatie werken zoveel mogelijk met de ingrediënten die geteeld worden op het landgoed.  Zo vind je er een groente- en kruidentuin, een fruitgaard, een wijngaard en enkele bijenvolkeren. Bij de uitbreiding van Château St. Gerlach in 2017 met het St. Gerlach Paviljoen en Kasteelhoeve heeft men innovatieve oplossingen toegepast om het energieverbruik te verminderen. Men heeft zich dan ook als doel gesteld om in 2026 20% minder energie, water en gas te verbruiken ten opzichte van 2011. Château St. Gerlach heeft al jaren het Gouden Green Key keurmerk.

DE WERELT

Ruim drie jaar werd er gewerkt aan het verduurzamen, verbouwen en restylen van dit hotel op de Veluwe. Bij het compleet vernieuwde De Werelt voel je je één met de natuur en kom je volledig tot rust tijdens een meerdaags event. Bij de metamorfose is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo komt de stroom in het hotel van zonnepanelen op het dak en is er volop gebruik gemaakt van bestaande en natuurlijke materialen. Verse streekproducten spelen een hoofdrol in het restaurant en belanden zo van de boer op jouw bord. Het team van De Werelt durft out-of-the-box te denken en neemt je mee in ervaring die niet enkel een meeting of event is!

NOVOTEL AMSTERDAM SCHIPHOL AIRPORT

Midden tussen de hoge gebouwen van Hoofddorp vind je een groene kas en Novotel Amsterdam Schiphol Airport. Het hotel is volledig gericht op duurzaamheid. Veel van de producten worden gemaakt van de honing van de 500.000 bijen die op het dak van het hotel wonen. In de keuken wordt eten gescand voordat het weggegooid wordt, zodat er de volgende keer op in gespeeld kan worden. Met 17 ruime vergaderzalen en de groene B House is het hotel een locatie met een unieke groene ambiance die je als eventmanager eigenlijk niet mag overslaan.

AMSTERDOME

Dit is een locatie met een verhaal wat tot de verbeelding spreekt. De iconische Amsterdome werd op het nippertje gered van de sloop en heeft als evenementenlocatie een tweede leven gekregen. Als je al onder de indruk was van het ontwerp van de koepel zal je vast blij verrast zijn over alle duurzame troeven die je kan vinden in de gasloze evenementenlocatie. Wist je bijvoorbeeld dat de dome op temperatuur wordt gebracht met aardwarmte en dat jouw gasten en jij mogen plaatsnemen op stoelen die gemaakt zijn van oude koelkasten? Wat voor soort event je hier ook organiseert, je kan rekenen op een onvergetelijke ervaring!

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.