Discover the finest spaces
Delen

Chique restyling voor twee foyers van theater en congrescentrum Orpheus

De Nieuwe Foyer en de VIP Foyer van Theater en Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn zijn in de afgelopen zomermaanden compleet gerestyled. Het hele interieur is vernieuwd, er zijn verschillende zitjes gecreëerd en staat er een nieuwe bar van zo’n 22 meter. Hierdoor sluiten beide foyers nu goed aan op de strakke en moderne Hanoszaal die ernaast ligt. Ook is er meer ruimte voor allerlei soorten events. “Wanneer je de Nieuwe Foyer nu binnenloopt via de West entree klopt het plaatje. De chique stijl, warme kleuren en gezellige sfeer passen bij ons theater en congrescentrum”, aldus eventmanager Guido de Waard.

Orpheus is al jaren bezig met het restylen en verduurzamen van hun gebouw. Eerder waren de Bijvoet & Holt Foyer, Restaurant O55 en de multifunctionele zalen al aan de beurt. “Het interieur van onder andere de Nieuwe Foyer kwam nog uit 2004 en was nu ook toe aan een flinke opfrisbeurt”, vertelt Guido. “De eerste plannen voor deze restyling werden zo’n anderhalf jaar geleden gesmeed. Er is destijds een taskforce opgericht met collega’s van diverse afdelingen om samen input te leveren voor het definitieve ontwerp. Eén van de grootste functionele beperkingen in de Nieuwe Foyer was de bar die erg dicht op de in- en uitgang van de Hanoszaal stond. Hierdoor ontstonden er al snel opstoppingen wanneer gasten de zaal verlieten of een drankje wilden bestellen aan de bar. De nieuwe bar voorkomt dit.” 

Theater en Congrescentrum Orpheus

Doordat alleen de bar een vast element is in de vernieuwde Nieuwe Foyer van theater en congrescentrum Orpheus, is de zaal veel multifunctioneler. Hierdoor is er vijftien procent meer oppervlakte beschikbaar gekomen voor allerlei soorten events. “Naast bijvoorbeeld een informatiemarkt of streetfood-market, is de Nieuwe Foyer ook heel geschikt voor een congrestival. Tijdens zo’n congres in festivalsfeer staan er meerdere sprekers in de foyer. Gasten zetten een koptelefoon op en stemmen af op de frequentie van hun gewenste spreker. Dit geeft een hele gezellige en informele sfeer”, legt eventprofessional Marieke Nuijten uit. “Er zijn ook meer opties voor het personaliseren van de ruimte bijgekomen. Je logo op de lange witte muur in de foyer projecteren bijvoorbeeld. Of bijvoorbeeld je bedrijfs- of eventvideo boven de bar.”

De nieuwe inrichting van de Nieuwe Foyer wordt gekenmerkt door de kleuren nachtblauw, koper, aubergine, cognac en marmer. Halfronde banken met lage tafels, loungestoelen, zwart marmeren statafels met barkrukken, poefen en ronde tafels met luxe draaistoelen zorgen voor allerlei soorten zitjes. “Dat biedt gasten volop gelegenheid om bij te kletsen of te netwerken”, vertelt Guido. Marieke: “Naast de bar hangt de eyecatcher van deze ruimte. Vijf prachtige lampen met een gordijn van koperen kettingen er omheen. Speciaal voor ons ontworpen en een kunstwerk op zich.” Ook is de VIP Foyer, waar je via de trap in de Nieuwe Foyer komt, meegenomen in de restyling. Eventprofessional Danielle Voskamp: “Deze foyer wordt veel gebruikt als ontvangstruimte voor kleinere gezelschappen of als subruimte tijdens een congres. Omdat de ruimten met elkaar in contact staan, hebben we dezelfde stijl doorgetrokken in het meubilair. Inclusief marmeren bar.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.