Discover the finest spaces
Delen

Jaaroverzicht 2022: de meest opvallende nieuwe en vernieuwde locaties van dit jaar

Het jaar zit er alweer bijna op. Wat betekent dat het dus hoog tijd is om terug te blikken op 2022. Een jaar vol nieuwe locaties. Locaties die hun interieur restyleden, of nieuwe ruimten voor nóg meer events realiseerden. Het zijn er gewoon te veel om in één overzicht te plaatsen. Dus maakten wij voor dit jaaroverzicht 2022 een selectie van 12 vernieuwde en nieuwe locaties die je in ieder geval niet mag missen. Al zijn ook andere locaties zeker de moeite waard om te bekijken. Wil je daar nog eens op terugblikken? Kijk dan vooral even hier!

AMSTERDAM

ATELIER MELLIUS

Tien jaar lang werkte kunstenaar Mellius aan zijn mythische wereld. In een loods behangen met doeken en schilderijen in Amsterdam Noord komt het boek wat hij schreef tot leven. Hij creëerde een absurdistische wereld waar creativiteit en mysterie de standaard is. Een ervaring voor iedereen die zich graag laat verrassen en buiten de gebaande paden durft te treden. Want goed nieuws: tien keer per jaar kan Atelier Mellius gehuurd worden voor evenementen. Voor events die het aandurven de gewone wereld achter zich te laten en voor mensen die zich willen onderdompelen in een locatie vol kunst en geheimzinnige verhalen.

STUDIO LINDENGRACHT

Amsterdam kreeg er dit jaar weer een bijzondere locatie voor inspirerende meetings en events bij. Studio Lindengracht is sinds september 2022 geopend voor boekingen. Ze is een moderne studio aan de Lindengracht in de Jordaan. De moderne en elegante studio met een oppervlakte van 100 m2 is een perfecte omgeving voor creatieve evenementen. En dat midden in het centrum van onze hoofdstad. Concluderend: een locatie die volgens ons zeker niet mag ontbreken in dit jaaroverzicht!

ZWIER: BOVEN BOTEN

Vergaderlocatie Zwier in Vinkeveen kreeg er deze herfst een nieuwe aanwinst bij. Boven Boten is een bijzondere loft waar je naast vergaderen ook kunt logeren. De vergaderloft zweeft letterlijk boven boten. Dankzij de gigantische glazen pui met balkon heb je een adembenemend uitzicht over de Vinkeveense Plassen.

UTRECHT

A BEAUTIFUL MESS

Building, learning and making friends. Dat is waar de locaties van A Beautiful Mess Arnhem, Amsterdam (tijdelijk gesloten) en nu ook Utrecht voor staan. Een initiatief van Refugee Company foundation waarbij werknemers naast de normale werkzaamheden ook werken aan hun Nederlands, kennis over de Nederlandse samenleving en andere vaardigheden. Met Utrecht als toevoeging ontstaat er nog meer ruimte voor ontwikkeling én voor nog meer meetings en events met impact. Want dat is waar A Beautiful Mess ook voor staat.

FORT DE GAGEL

Op 2 september liet Fort de Gagel de brug zakken over de slotgracht en verwelkomt ze haar eerste gasten op het eiland. Het historische fort in Utrecht staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en opende in 2022 als restaurant en evenementenlocatie. Aan de rand van het Noorderpark kan je hier zeven dagen per week borrelen, lunchen, dineren én vergaderen. Kies een plekje tussen de bunkers op het terras of neem plaats in één van de sfeervolle borrelhoeken. Want welke plek je ook kiest, Fort de Gagel verzekert je van een gezellige ambiance met een adembenemend uitzicht.

QUINTON HOUSE

Utrecht heeft er met Quinton House een prachtige nieuwe locatie bij die uitermate geschikt is voor trainingen en opleidingen, congressen, heidagen en vergaderingen. Gasten ontmoeten er elkaar aan de historische Nieuwegracht in een warme, huiselijke sfeer. Dankzij de stijlvolle inrichting mag Quinton House zeker niet missen in dit jaaroverzicht.

ROTTERDAM

HEINEKEN GEBOUW

Op vrijdag 22 april 2022 heeft burgemeester Aboutaleb officieel de voormalige Heinekenbrouwerij in Rotterdam heropent als het Heineken Gebouw. Acht kamers en de entree zijn volledig gerestaureerd. Waar onder andere de historische kleuren zijn teruggebracht en elke ruimte een eigen thema heeft gekregen. Het Heineken Gebouw is toegankelijk voor een breed publiek, waaronder de mogelijkheid voor zakelijke meetings en events.

TUESDAY

Een locatie die zeker niet mag missen in dit jaaroverzicht is Tuesday. Rotterdam beschikt met dit meeting-center (gelegen op de 23e etage van de Millennium Tower) sinds half mei over een absolute toplocatie in het hoogsegment. “Een fantastisch uitzicht, inspirerend interieur, moderne ruimten, goede ligging en on demand service: Tuesday is volledig ontworpen om een vergadering, bijeenkomst of training leuk én zinvol te maken!” zo prijst de nieuwkomer zichzelf aan. En het mooie is: daar is geen woord aan gelogen…

NEDERLAND

EXPO ARSENAAL

Op 5 juli 2022 klinkt het luide startschot voor een nieuwe locatie met een rijke historie in Delft. Het Arsenaal, bestaande uit restaurant Loetje, Hotel Arsenaal by Westcord en Expo Arsenaal, wordt feestelijk geopend door burgemeester Marja van Bijsterveldt. Dankzij de samensmelting van hotel, restaurant en evenementenlocatie ontstaat in het rijksmonument een nieuwe trekpleister met regionale en (inter)nationale event mogelijkheden.

HOTEL THE DEN & CURRENT ROOFTOP

Op 28 mei 2022 opent The Den, ‘s-Hertogenbosch, a Tribute Portfolio Hotel met bijbehorend restaurant en bar The Den, en vergaderruimten haar deuren. Het hotel in ‘s Hertogenbosch beschikt onder andere over vijf vergaderzalen die te gebruiken zijn voor brainstorm- en creatieve sessies, presentaties en boardroom meetings. Met 160 kamers is Hotel The Den het grootste hotel van de stad en onderscheidt ze zich naar eigen zeggen door een modern, stijlvol design dat de historische watergrachten van de stad weerspiegelt. Vervolgens opent in juni ook Current Rooftop. Ondanks de exclusiviteit waar de kosmopolitische bar naar streeft, was het deze zomer mogelijk om groepsborrels te organiseren op een deel van het (overdekte) dakterras.

KASTEEL BAEXEM

Nadine en Stephan knapten een oud kasteel in Limburg op zodat er onder andere mogelijkheden voor meetings en events ontstaat. Het linkergedeelte van Kasteel Baexem stond te koop en het koppel besloot het te kopen. Na hard werken met een grote make-over als gevolg heeft Limburg (en Nederland) er een unieke locatie voor meetings, film- en fotoshoots en andere soorten (meerdaagse) evenementen.

ORPHEUS

De Nieuwe Foyer en de VIP Foyer van Theater en Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn zijn in de afgelopen zomermaanden compleet gerestyled. Het hele interieur is vernieuwd, er zijn verschillende zitjes gecreëerd en staat er een nieuwe bar van zo’n 22 meter. Hierdoor sluiten beide foyers nu goed aan op de strakke en moderne Hanoszaal die ernaast ligt. Ook is er meer ruimte voor allerlei soorten events.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.