Discover the finest spaces
Delen

Tennispaviljoen Eindhoven gerenoveerd in Rietveldstijl

Het tennis- en hockeypaviljoen op het TU/e-terrein in Eindhoven is volledig gerenoveerd en teruggebracht naar hoe het oorspronkelijk bedoeld was door ontwerper Gerrit Rietveld. Bij de renovatie werd de prominente lichtstraat uit het originele ontwerp in ere hersteld. Het leverde het paviljoen naast een fraai nieuw interieur ook meer ruimte op, die wordt ingezet als vergaderruimte. 

Het ontwerp van het paviljoen stamt uit 1970 en werd gemaakt door het bureau van Gerrit Rietveld. Door de jaren heen onderging het paviljoen echter vele verbouwingen, waarbij het pand steeds meer van zijn oorspronkelijke karakter verloor. Dat meldt Houben& Van Mierlo Architecten, het bureau dat de renovatie op zich nam.

Tennispavilfoen

Tennispavilfoen

Tennispavilfoen

Lichtstraat

De voornaamste ingreep is het terugbrengen van de lichtstraat uit het oorspronkelijk ontwerp. Conform het oorspronkelijke  ontwerp zijn de dakrand en de gevel nu weer van elkaar losgekoppeld waardoor het gebouw weer echt als paviljoen beleefd kan worden. Daarnaast zijn de kleedkamers uit het paviljoen verdwenen en ondergebracht in tijdelijke units. Dit leverde extra ruimte op die nu wordt ingezet als café- en vergaderruimte. Een bar, kastenwanden en lockers zijn als losse elementen in deze ruimte geplaatst.

Tennispavilfoen

Flexibel

De hoofdruimte en de vergaderruimte zijn af te scheiden van elkaar. De ruimte is flexibel indeelbaar door een deel van de grote kastenwanden te verschuiven. Als geheel biedt deze plek voor bijeenkomsten tot maximaal 200 personen. Al het meubilair is helemaal stapelbaar waardoor de hele ruimte leeg opgeleverd kan worden.

In aanvulling op de koele kleuren en materialen van de bouwkundige elementen is het ‘vaste’ meubilair uitgevoerd in blank berkenmultiplex en fineer in wit en geel. Losse inrichting als lichtarmaturen, tafels en stoelen daarentegen in streng zwart. Zo is een uitnodigende verblijfsruimte gecreëerd met een natuurlijke gelaagdheid van alle onderdelen.

Tennispavilfoen

[Fotografie: Koen van Damme]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.