Discover the finest spaces
Delen

In het Hotel Piet Hein Eek slaap en vergader je tussen de designer kunst

Ja, we weten het. Normaal publiceren we enkel over brand new locaties. Hotel Piet Hein Eek opende in de zomer van 2021. Dat is al even geleden, maar door wat lockdowns hier en daar maken we graag een uitzondering. De locatie bestond al uit onder andere een te gekke evenementen ruimte, maar met de toevoeging van het hotel verblijf je hier echt tussen de kunst. Zie dit artikel als editors choice, want zo’n locatie mag natuurlijk niet ontbreken! 

Twaalf jaar geleden, tijdens the Dutch Design Week, opende de locatie voor het eerst haar deuren. Het team wilde een concept creëren rondom het merk, maar vooral rond de locatie waar het product van de ontwerper wordt gemaakt. Het toevoegen van een hotel ruim tien jaar later was een logische stap binnen de ontwikkeling van de locatie, waar de ervaring van de gast centraal staat.

Naast een hotel biedt de locatie ook een winkel, werkruimte, kunst galerij, restaurant en evenementen ruimte. Met de werkruimte als kloppend hart van het gebouw vol design, kunst en cultuur, is er een plek gecreëerd waar mensen samenkomen. “Met de toevoeging van Hotel Piet Hein Eek willen we de ervaring compleet maken. Bovendien willen we duidelijk maken dat we door middel van alles wat we doen, we onze gasten zich goed willen laten voelen!”

Hotel Piet Hein Eek

Het hotel bestaat uit dertien kamers die te vinden zijn op de derde verdieping van het pand. De kleuren, stofdesigns en de keuze van kunst maken elke kamer uniek. Zo is iedere kamer ingericht door een andere kunstenaar met wie er eerder is samenwerkt in de kunstgalerij. Op de tweede verdieping vind je de lobby, waar de balie voldoet als receptie, bar en keuken. Dit is de woonkamer van de locatie, waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch, diner, snacks, drinken en een gezellig gesprek.

Achter de keuken vind je de Meeting Room. Deze ruimte kan gebruikt worden voor private dining, conferenties of ontbijt meetings. De kunstwerken in de ruimte zijn van White Noise DaDa. De schilderijen zijn gemaakt van weggegooide kantoorplanten en oude plastic tassen. De muur – die aan marshmallows doet denken – is gemaakt van oude matrassen.

Naast de hotelkamers in Hotel Piet Hein Eek bezig met het realiseren van een studio die net achter de grote foam deuren van de Meeting Room te vinden zal zijn. Het wordt een klein studio appartement die kan worden gehuurd door iedereen die geïnteresseerd is in verblijven tussen design en kunst.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.