Discover the finest spaces
Delen

Goed begin Olympische Spelen: teamuitje op het TeamNL Olympic Festival

Jaren keken we uit naar vandaag; de start van de Olympische Spelen 2020. Ja dat klopt, de Spelen dragen nog steeds het jaartal waarin het oorspronkelijk zou plaatsvinden. Door de coronacrisis is het internationale sportevenement een jaar verschoven. Daarvoor is er niet alleen door de sporters hard gewerkt, maar ook de Japanse overheid en het Internationaal Comité hebben er alles aan gedaan om deze editie tot een succes te maken. Helaas is er geen (buitenlands) publiek welkom bij de wedstrijden, maar niet getreurd. Wij hebben in eigen land ook de kans om een beetje van die sfeer te proeven. Vanaf 23 juli tot 8 augustus wordt er op hét sportstrand van Den Haag het TeamNL Olympic Festival gehouden om de Spelen te vieren.

Vanaf vandaag kleurt hét sportstrand van Den Haag 16 dagen lang oranje. De periode staat volledig in het teken van sport en het festival heeft onder andere als doel om de olympische sferen van Tokyo naar Nederland te brengen. “We zijn ontzettend blij dat het door kan gaan,” vertelt Ellis Halbmeijer, communicatiemanager bij TIG Sports. Twee weken geleden maakte de overheid bekend nieuwe zomermaatregelen in te voeren omdat het aantal coronabesmettingen snel steeg. “We zaten met samengeknepen billen naar de persconferentie te kijken. Gelukkig kan alles voor ons doorgaan en hoeven we maar een paar aanpassingen te maken.”

TeamNL Olympic Festival

Het TeamNL Olympic Festival is een meerdaags evenement waarbij je samen met je collega’s, familie of vrienden live naar de sportwedstrijden kijkt. Vanaf een strandstoel, midden in het Beach Stadium volg je met ongeveer 2.000 anderen via een groot scherm jouw favoriet sport. In eerste instantie zou het festival met een normale capaciteit plek hebben voor 6.500 personen, maar met de nieuwe maatregelen, is een kleiner deel aanwezig. “Het publiek moet blijven zitten en iedereen kan met een QR-code drankjes bestellen. We hebben eenrichtingswegen aangelegd en zelfs in de toegangsrij is het de bedoeling dat mensen zitten.”

Sportbonden

Bij het festival zijn ook veel sportbonden aanwezig om hun sport en sporten op zich te promoten. “We zien dat mensen het laatste jaar minder zijn gaan sporten,” zegt Ellis, “dus dit is een geode manier om iedereen weer te enthousiasmeren.” In 2016 deden er vooral veel kinderen mee aan de sportactiviteiten en Ellis hoopt dat dit jaar ook volwassenen zich laten gaan. Bij strandclub WIJ kan je allerlei sporten uitproberen. De klimbond is aanwezig om nieuwsgierigen bij de klimmuur te assisteren en wie wil kan met een optimistje varen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.