Discover the finest spaces
Delen

Sparta Stadion ‘Het Kasteel’ viert 100e verjaardag

Uitbundig eeuwfeest

Het Kasteel van Sparta Stadion viert een bijzondere verjaardag: de evenementenlocatie maakt al honderd jaar deel uit van het voetbalstadion van de Eredivisieclub Sparta Rotterdam. Ter ere van deze speciale mijlpaal is er een week vol feesten georganiseerd. De feestweek begon in de volkswijk Spangen met een uitbundig eeuwfeest in het uitgelichte Kasteel.

Sparta stadion Ridderzaal Rogier Bos

Herinneringen

De eerste wedstrijd werd op 15 oktober 1916 gespeeld in het oudste en een van de meest intieme voetbalstadions van Nederland. In de afgelopen eeuw is Het Kasteel de thuisbasis geweest van Sparta Rotterdam en zijn er veel herinneringen gemaakt. In 1999 vond een grote verbouwing plaats. Tijdens de ingrijpende metamorfose zijn grote delen van het gebouw tegen de vlakte gegaan. De twee iconische torentjes bij de hoofdingang, die het gebouw de bijnaam ‘Het Kasteel’ geven, zijn overeind gebleven.

De meest recente verbouwing is niet lang geleden: vorig jaar werden de binnenkant van het gebouw en de businesslounge vernieuwd. Het stadion heeft hier een warm en modern interieur en een stoere, stijlvolle business lounge aan over gehouden. Door de verbouwing doet de locatie weer helemaal mee in de evenementenbranche.

Sparta stadion interieur (Foto's Rogier)-30

Feestweek

Ten ere van het honderdjarige bestaan van Het Kasteel organiseerde Sparta een feestweek, met tal van activiteiten voor zowel Sparta fans als business partners. Zo is er onder andere een speciaal huwelijk voor een Sparta fan en een businesslunch voor de zakenpartners van de club.

Voorzitter Rob Westerhof sprak de gasten van de businesslunch toe: “Sparta Rotterdam is meer dan een voetbalclub met een grote maatschappelijke betrokkenheid, een sterke businessclub en een beroemde jeugdopleiding. Met onze hospitality- en evenementenruimtes behoren we bij de top van Nederlandse stadions.”

Klaar voor de toekomst

Het authentieke Kasteel is met de moderne businesslounge met open keuken gastheer van onder andere het UEFA Woman in 2017 en wedstrijden van Jong Oranje. Het is daarnaast een toplocatie voor feesten en evenementen. Met de recente verbouwing is Sparta Stadion klaar voor de toekomst.

Sparta Stadion

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.