Discover the finest spaces
Delen

Modulair paviljoen en grote kas van Floriade Expo te koop

Nog meer evenementenlocaties in de aanbieding! Een groot modulair paviljoen van hout en een enorme kas van bijna 10.000 vierkante meter, die gebruikt werden tijdens de Floriade, zijn te koop gezet. In het modulaire paviljoen zaten tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling twee restaurants. De kas, oftewel The Green House, was de plek waar tientallen bloemen, planten, groenten en fruitsoorten werden gepresenteerd. Beide gebouwen kunnen gedemonteerd en ergens anders weer opgebouwd worden. 

De bekende Floriade Expo vond plaats van 14 april tot en met 9 oktober. Een groot deel van de gebouwen die speciaal voor de tentoonstelling werden gebouwd, worden woningen. Het gehele evenemententerrein moet uiteindelijk woonwijk Hortus worden. Omdat sommige panden alleen voor de Floriade gebruikt konden worden, zijn deze expres zo modulair en duurzaam mogelijk gemaakt. Zo ook het gebouw en de kas die nu te koop zijn.

Floriade Expo 2022

In het houten gebouw met een vloeroppervlak van 1020 vierkante meter dat nu te koop is, zaten tijdens de Floriade twee restaurants. Het bestaat uit 34 modulaire blokken van hout en glas die stapelbaar en koppelbaar zijn. Hierdoor kun je het pand op allerlei manieren opbouwen. Verder zit er een groot dakterras op van 600 vierkante meter. Het paviljoen is ontwikkeld door het Belgische ShellterWOOD en is inmiddels al gedemonteerd. Er kan geboden worden op dit bijzondere gebouw vanaf 500.000 euro.

Ook The Green House, een kas van bijna 10.000 vierkante meter en 170 meter lang, is te koop. Het ontwerp ervan is geïnspireerd op het Crystal Palace in Londen en er zijn verschillende soorten glas gebruikt. Hierdoor ontstaat er een bijzonder lichtspel. In de kas kon je allerlei soorten bloemen, planten, groenten en fruit zien en kon de tuinbouwsector zich presenteren. Wie interesse heeft in de kas moet wel in staat zijn om hem te demonteren en ergens anders op te bouwen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.