Discover the finest spaces
Delen

Rory Bertram (Finley Het Witte Huis) zoekt opvolger: ‘Een derde van mijn leven heb ik hier meegemaakt’

Finley Het Witte Huis in Loosdrecht is beschikbaar voor overname, zo meldt eigenaar Rory Bertram dit weekend in een oproep die hij via de branchemedia verstuurt. “Komende week vieren wij ons 12,5 jarig jubileum, een geweldige periode waarin we terugkijken op vele hoogtepunten. Tegelijkertijd echter ook het moment om vooruit te kijken naar de toekomst en Finley ‘Het Witte Huis’ ter overname aan te bieden. Bent u de volgende die in deze buitengewoon inspirerende locatie uw dromen creëert?”

Het is het einde van een tijdperk, kunnen we wel stellen. We spreken daarom met Rory, die precies 12,5 jaar terug bij de locatie terecht kwam.

Finley-Locatiehouder-4

Hoe ben je bij Het Witte Huis terecht gekomen?

“Ik heb Het Witte Huis samen met mijn vader ontwikkeld. Mijn taak was om het te verhuren, ik heb namelijk een vastgoedopleiding gedaan. Dat heb ik gedaan, maar een gedeelte bleef leeg, het was moeilijk te verhuren. We kwamen erachter dat het gebouw vanuit zijn verleden – het bestaat bijna 100 jaar – een horecabestemming had. Zo kwamen we op het idee op er een horeca exploitatie te starten, met een partij die op ons pad kwam.”

Finley Het Witte Huis maakte al snel naam in de evenementenbranche, vertelt Rory. “Dat weet je van tevoren natuurlijk niet, als je een nieuw avontuur aangaat. We zijn eind 2003 begonnen en binnen een jaar was het een gekkenhuis hier. En dat is eigenlijk tot de crisis zo doorgegaan.”

Waardoor was de locatie zo succesvol?

“We waren denk ik vooral heel erg onderscheidend: alles was nieuw. Qua look & feel en de hele aanpak, daarmee waren we onze tijd ver vooruit. Qua events, uitstraling en opvolging waren we heel vernieuwend. We hadden een heel goed team, een goede dynamiek en een heel positieve vibe. Dat trekt het succes aan. Daarnaast was er in 2003/2004 ook minder ‘concurrentie’.”

Finley

In het bericht naar de media schrijf je het volgende: ‘Enkele behaalde hoogtepunten: Toptrouwlocatie Awards in 2012 & 2014, TV opnames als X Factor, Sociëteit ‘Het Witte Huis’, Finley Fair, Ferrari Team Holland, Het Lichtschip, de Mobile Experience en natuurlijk de fantastische in opdracht uitgevoerde evenementen.’ Wat was voor jou persoonlijk het hoogtepunt?

“Tja dat zijn er zoveel geweest in die 12,5 jaar. Dat is niet te benoemen in één artikel. Ik was 21 toen ik hier startte, nu ben ik bijna 33. Een derde van mijn leven heb ik hier meegemaakt; het is te omvangrijk om in één punt te omvatten.”

Is het moeilijk om daar nu afstand van te doen?

“Ja en nee. Zo’n beslissing gaat niet over één nacht ijs. In het begin is het natuurlijk wennen, denk je nog doe ik hier wel goed aan? Maar ik heb er goed over nagedacht of ik dit wilde en het is tijd voor een nieuwe impuls. Niet dat ik hier geen passie meer voor heb of geen zin in. maar ik ben een perfectionist en heb nog een activiteit waar ik veel plezier aan beleef. Daar wil ik de komende periode helemaal voor kunnen gaan.”

Finley 2

‘Je horizon verbreden’, schrijf je. Wat ga je doen?

“Ik heb een vastgoedbedrijf, gericht op probleemvastgoed. Wij kopen vastgoed en lossen de problemen op, om het daarna te verhuren. Ik vind het erg leuk om te doen, het creatief bezig zijn om verbouwingen te doen, dingen mooier maken. Leuk is dat veel dingen die ik heb geleerd bij Het Witte Huis terugkomen. Zo heb ik nu ook te maken met huurders – of klanten. Belangrijk is bijvoorbeeld de omgang met gasten, en met ze meedenken. Als iemand een zakelijk evenement organiseert, dan moet je daar creatief meedenken. En zijn of haar doelstellingen behalen, zo niet overtreffen. Met deze projecten doen we hetzelfde. Het is iets creëren en voor een opdrachtgever iets realiseren. Er is veel overlap.”

Het klinkt alsof je het hoofdstuk eventlocaties nog niet volledig hebt afgesloten… Wil je daar ooit nog iets mee doen?

“Mijn primaire doelstelling is niet om evenementenlocaties te ontwikkelen, te verkopen of te verhuren. Als je dingen loslaat, komen er weer nieuwe dingen op je pad. Ik kan dus niet echt ja of nee zeggen. Ik sta er absoluut niet negatief tegenover, maar ga er ook niet naar op zoek.”

De nieuwe eigenaar van Finley Het Witte Huis, wat voor iemand moet dat zijn?

“Ik wil nu een goede opvolger vinden. Wat ik het allerbelangrijkst vind, is dat het iemand is die met liefde en passie iets moois wil creëren. Iemand die ook een lange termijnvisie heeft. Het is belangrijk dat de nieuwe eigenaar stabiliteit brengt voor de toekomst en voor de mensen die er werken. Iemand met kennis en kunde, met liefde voor de horeca en voor het creëren van mooie evenementen.”

Tot slot doet Rory nog een oproep:

“De afgelopen 12,5 jaar heb ik met veel passie en liefde kunnen werken aan het succes van Finley. Mocht u diezelfde passie en energie voor Finley voelen en serieuze interesse hebben, dan kunt u contact opnemen met Henk Sluiter van AD HOC Horeca Makelaars.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.