Discover the finest spaces
Delen

De vijf best gelezen interviews op GreaterVenues van 2016

In het jaar 2016 sprak GreaterVenues met vele locatiehouders, opdrachtgevers en andere bevlogen event professionals over hun vak. Zij deelden hun passie voor mooie events en locaties, hun inspiratiebronnen en learnings. De interviews werden gretig gelezen en gedeeld door branchegenoten. We kijken nog een keer terug op de best gelezen interviews!

Januari

Coen van Veen (Grand Hotel Huis ter Duin): ‘Authenticiteit weegt zwaar in deze branche’

Orange Dutchies (4)

Grand Hotel Huis ter Duin heeft een nieuw gezicht. Coen van Veen, die nog maar een jaar geleden overkwam van Landgoed Duin & Kruidberg, gaat aan de slag als International Sales Director. Hij houdt een enthousiast verhaal over authenticiteit, oranje broeken en zijn vroege liefde voor luxe hotels. “Vroeger ging ik elk jaar met mijn familie naar een hotel, op familieweekend. Als kind was ik al helemaal gefascineerd door hotels. Het was een soort magische wereld, waar ik alles van wilde weten. Mijn ouders waren nog in hun hotelkamer en dan zat ik al aan de bar een chocomel te drinken, omdat ik het zo mooi vond om die processen in het hotel te observeren.”

Februari

Rory Bertram (Finley Het Witte Huis) zoekt opvolger: ‘Een derde van mijn leven heb ik hier meegemaakt’

bertram (2)

In februari 2016 stelt Rory Bertram de locatie Finley Het Witte Huis beschikbaar voor overname. De villa aan de Loosdrechtse Plassen die hij 12,5 jaar eerder samen met zijn vader opende en uitbouwde tot een van de populairste eventlocaties van het land. Het is het einde van een tijdperk. Rory zoekt een goede opvolger: “Wat ik het allerbelangrijkst vind, is dat het iemand is die met liefde en passie iets moois wil creëren. Iemand die ook een lange termijnvisie heeft. Het is belangrijk dat de nieuwe eigenaar stabiliteit brengt voor de toekomst en voor de mensen die er werken. Iemand met kennis en kunde, met liefde voor de horeca en voor het creëren van mooie evenementen.” In juni, laat Rory weten dit gevonden te hebben in Tim Emmelot.

Mei

Robbert-Jan Meinardi (Conference Hotel Group): ‘Hotels gaan dramatisch om met aanvragen!’

ROBERT-JAN Foto-gr (2)

Al enkele weken nadat Robbert-Jan Meinardi aantreed bij The Conference Hotel Group, een jong bedrijf in Amsterdam dat zich de afgelopen zeven jaar bewezen heeft in de Europese markt als het gaat om het boeken van Internationale meetings & events, moet hij iets van het hart over het niveau van hotels. “Ik zit hier nog maar net, en ik ben heel erg geschrokken. Na veertien jaar hotellerie kom ik erachter hoe dramatisch veel hotels omgaan met aanvragen. Het is werkelijk niet normaal wat een bagger ik krijg!”

Augustus

Philip Lamers (Evenementenlocatie Gooiland) – ‘Succes voel, proef en ruik je’

Philip Lamers Gooiland

Onlangs presenteerde Philip Lamers van Gooiland in Hilversum de plannen voor het hotel dat hij in maart 2017 wil openen, in hetzelfde pand als de evenementenlocatie. In augustus vertelde hij hoe hij de locatie vier jaar eerder aantrof: “Er stonden van die statafels met rok en een nepbloem erop, de tuttigheid ten top. Alles zat onder een dikke laag stof. Iedereen die we spraken over ons plan verklaarde ons voor gek. ‘Gooi er een slot op, want dit gaat nooit iets worden’. Maar het feit dat alle charme uit de locatie was verdwenen, gaf ons de kans om helemaal opnieuw te beginnen. Alles wat we deden was een verbetering. En weet je wat grappig was? Er was zó lang niets aan het interieur gedaan, het was zó oubollig, dat het weer hip was!”

Oktober

Gerwin Peters en Tom Verstappen (Wicked Grounds) – ‘De locaties zijn een middel, niet het einddoel’

Gerwin_Tom_klein_ZW

Van een idee voor een co-working space – aangename werkruimte voor gelijkgestemden – tot vier succesvolle full-service locaties, binnen twee jaar tijd.  Deze zomer opende Wicked Grounds weer een nieuwe locatie, in Amsterdam West. De jonge oprichters Tom Verstappen en Gerwin Peters trekken bedrijven die verjonging en vernieuwing zoeken. “Een tijdje terug waren wij bij een event over innovatie. Daar was ook een jury, die de innovatieve ideeën moest beoordelen. Maar achter de jurytafel zat niemand van onder de zestig. Als je dan innovatie wil uitstralen, zet dan ook échte vernieuwers achter die tafel. Wij kennen die allemaal.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.