Finley het Witte Huis

Strak vormgegeven designvilla met oeverloze mogelijkheden

Een stijlvolle en toch intieme setting in een moderne designvilla, met een spectaculair uitzicht over het water. Op een rustig en centraal punt tussen Utrecht en Amsterdam ligt Finley Het Witte Huis. Een hagelwitte villa op een groen gazon, met een eigen jachthaven aan de Loosdrechtse Plassen.

Het Witte Huis heeft een groot terras aan het water, en is daardoor een prachtige plek voor zowel evenementen binnen- als buitenshuis. In de zomer is dit de ideale uitvalsbasis voor boottochten of andere watersportactiviteiten; in de winter gaat de open haard aan en bieden de sfeervolle kamers een uniek uitzicht over de plassen.

Onder de rieten kap

Onder de rieten kap van de villa bevindt zich een smaakvol en comfortabel interieur. Net als de buitenkant van de locatie zijn de verschillende ruimten strak vormgegeven – een modern ontwerp met een licht en natuurlijk kleurgebruik. De locatie heeft een trendy Bar, een ruimte die erg geschikt is voor een warme ontvangst van de gasten, voor een ontspannende lunch, maar net zo makkelijk is in te zetten voor spetterende feesten.

“Net als de buitenkant van de locatie zijn de verschillende ruimten strak vormgegeven – een modern ontwerp met een licht en natuurlijk kleurgebruik.”

De Living is in dezelfde stijl ingericht als de bar en grenst net als die ruimte aan het terras met uitzicht over het water. Deze ruimte heeft meer plaats voor stoelen en vergaderopstellingen, en is daardoor perfect voor een productpresentatie, vergadering of diner. De robuuste houten tafels, de design clubfauteuils en de met kunst beklede wanden geven de ruimte een warme, huiselijke sfeer.

Knisperend haartvuur

Het Witte Huis heeft een rijke historie. In de vooroorlogse jaren was het een openbaar zwembad en later was er een restaurant gevestigd. Op het terras bij het ‘café-restaurant, badinrichting, jachthaven en zwembad met drijvend café’ kon men lekker uit de wind genieten van het uitzicht over de Loosdrechtse Plassen. Het ‘drijvend café’ heet tegenwoordig The View, zo genoemd vanwege het adembenemende uitzicht, en is wellicht een van de mooiste zalen van Nederland.

The View staat aan de andere kant van het gazon, een rond bijgebouw van twee verdiepingen dat op palen boven het water staat. Door de ligging is de blik in dit gebouw volledig naar het water gericht. De raampartijen geven de gasten rondom een spectaculair uitzicht over de plassen. De ruimte op de begane grond doet met het invallende licht en de ronde vorm bijna kapelachtig aan. Niet voor niets is dit een zeer geliefde trouwlocatie. Het is ook een prachtige plek voor een diner of vergadering.

“Door de ligging is de blik in dit gebouw volledig naar het water gericht.”

Een verdieping hoger ligt de behaaglijk ingerichte Executive View, een ruimte met een even spectaculair uitzicht, maar meer geschikt als boardroom of voor kleinere groepen. Bovendien is deze ruimte voorzien van een open haard, wat het een fijne ruimte maakt om op koude dagen te vergaderen bij een knisperend haardvuurtje.

Spectaculaire setting

Bij mooi weer slaat de locatie als vanzelf open naar buiten, naar het terras met uitzicht over de Loosdrechtse Plassen. Voorzien van comfortabele stoelen en loungebanken is dit een spectaculaire setting om de vergadering af te sluiten met een borrel bij ondergaande zon of voor een diner in de buitenlucht.

Zomer of winter, de combinatie van meerdere flexibele en sfeervolle ruimtes, de strak vormgegeven villa, het groene gazon en de ligging aan het water maken Het Witte Huis tot een evenementenlocatie met oeverloze mogelijkheden.