Discover the finest spaces
Delen

Restaurant en evenementenlocatie Vroeg weer helemaal terug en vernieuwd na brand

Restaurant, bakkerij en evenementenlocatie Vroeg in Bunnik is compleet vernieuwd en sinds kort weer open. De aanleiding is wat minder leuk: op Moederdag 2019 werd het bedrijf verrast door een fikse brand. De complete keuken brandde af en de rest van het pand had flinke rookschade. Omdat het herstel wel even zou duren, besloot eigenaar Hans Kempers om dan maar gelijk alles goed aan te pakken. Bedrijfsleider Harold Wennink vertelt over de brand en het nieuwe Vroeg. 

Op de ochtend van 12 mei 2019, Moederdag, zat het hele restaurant vol met gasten voor het ontbijt. Net tussen het moment dat de meeste gasten weer weg waren en de nieuwe gasten zouden arriveren voor de lunch, merkte iemand op dat er opeens heel veel rook hing in de keuken. De rook werd steeds heftiger, maar er waren nergens vlammen te zien. Harold: “Voor de zekerheid is toen begonnen met het evacueren van de gasten. Een man of veertig. Gelukkig ging dit heel rustig en zonder paniek. We hoopten toen dat er niets ernstigs aan de hand was en iedereen zo weer naar binnen kon.” Maar toen de brandweer in de zolder ging kijken die boven de keuken zit, sloegen de vlammen hen tegemoet. “Die zolder stond in lichterlaaie. Waarschijnlijk is er in het plafond tussen de keuken en de zolder kortsluiting ontstaan. De oorzaak hiervan kon helaas niet achterhaald worden.”

Vroeg
De bakkerij van Vroeg. Foto: Vroeg

Vroeg

De zolder en de keuken bleken niet meer te redden en moesten gecontroleerd uitgebrand worden. Harold: “Het was nog even spannend want ons hoofdpand is een voormalige boerderij met een rieten dak. Gelukkig zit er tussen het gedeelte waar de brand woedde en het hoofdpand een glazen serre. Hierdoor, en doordat de wind gunstig stond, is de brand gelukkig niet overgeslagen. Wel ontstond er erg veel rookschade in het restaurant, de winkel en de bakkerij.”

De bedrijfsleider was zelf niet bij de brand aanwezig. “Ik wilde eerste richting Vroeg komen om daar te helpen, maar uiteindelijk was het veel handiger dat ik thuis de mensen zou afbellen die voor die dag en de dagen erna gereserveerd hadden. Ook heb ik voor de partijen die bij ons een ruimte hadden gehuurd voor een vergadering of ander evenement alternatieve locaties gezocht.”

Vroeg
Foto: Vroeg

Personeel

Terwijl de verzekering onderzoek deed naar de brand moest Vroeg dicht blijven en zat het personeel thuis. “Het was wel al snel duidelijk dat we zeker nog tot november dicht zouden zijn. Ook omdat we besloten om gelijk alles dan maar te vernieuwen en restylen. Gelukkig konden we het personeel gewoon in dienst houden en  dus bedachten we drie trajecten voor hen: ze konden meehelpen met de verkoop van ons brood (dat we aan verschillende bedrijven leveren en tijdelijk ergens anders bakten), ze konden meehelpen in ons klusteam of ze konden ervaring en kennis opdoen bij andere bedrijven”, legt Harold uit. “Zo haalden een aantal mensen een wijncertificaat en deden een paar van onze bakkers een cursus over het maken van tartelettes.”

Ondertussen werd er hard gewerkt aan de renovatie en vernieuwing van Vroeg. “Onze winkel is helemaal anders ingericht, de keuken is nu helemaal open zodat je zowel de bakkers als de chefs aan het werk kan zien, we hebben nieuw meubilair, een andere bar en alle zalen hebben een opknapbeurt gehad.” De vijf ruimten die te huur zijn voor evenementen en vergaderingen hebben compleet nieuwe vloeren, muren, meubilair en nieuwe audioapparatuur.

Vroeg
Foto: Vroeg

Restyling

“Qua sfeer en stijl zijn we nog steeds hetzelfde gebleven. Een landelijke, Scandinavische stijl die bij onze oude boerderij past met veel houtsoorten en andere natuurproducten”, vertelt Harold. De vijf ruimten voelen nu licht en modern aan en aangezien ze van verschillende grootte zijn, zit er altijd wel een passende ruimte bij. In totaal kunnen er groepen van maximaal negentig personen bij Vroeg terecht. “We hebben ook ons terras compleet vernieuwd met veel groen en een ruimere opzet. Hierdoor wordt dit straks in de lente en zomer een fijne plek om je even met een groep terug te trekken of om bijvoorbeeld te barbecuen met collega’s.”

Ook een welkome vernieuwing: het parkeerterrein is vergroot van 35 naar 120 plekken. “Een parkeerplek vinden bij ons in de buurt kon nog wel eens moeilijk zijn, dus we zijn hier erg blij mee! Eigenlijk is alles ontzettend mooi geworden. Om dat te vieren hebben we op onze eerste openingsdag een etentje georganiseerd voor iedereen die bij de bouw betrokken was. Dus de timmerlieden, tuinmannen, elektriciens, iedereen. Voor ons een goede manier om proef te draaien en om hen te bedanken!” Omdat Vroeg in 2020 alweer tien jaar bestaat, komen er binnenkort nog meer feestelijke evenementen en activiteiten aan voor alle gasten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.