Discover the finest spaces
Delen

Utrecht deelt groene kant tijdens Locatietour

Deelnemers Locatietour proeven de verschillende locaties van Utrecht

Hoe draagt voeding bij aan het succes van een event? Die vraag stond, samen met een heleboel mooie en verrassende locaties, centraal tijdens de Locatietour op 3 oktober 2016. Het Utrecht Convention Bureau (UCB) nodigde zo’n vijftig meetingplanners uit om tijdens deze tour de groene kant van regio Utrecht te bewonderen. En te bewonderen viel er genoeg, met acht compleet verschillende locaties.

Postillion Bunnik

De dag begint in Postillion Hotel Utrecht Bunnik, waar de gasten worden ontvangen met een interactief ontbijt, verspreid over de achttien verschillende multifunctionele congreszalen en vergaderruimtes. De laatste ruimte van deze tour is ingericht als het decor van een talkshow, waar aan de tafel in het midden van de ruimte wordt plaatsgenomen door Hans Sittrop (UCB), Tjalle Bes (SMAAK), Marga Groot Zwaaftink (Commgres) en Lodewijk van Grootel (Postillion). Allen geven zij hun visie op eten: van brainfood met langzame suikers om zo de afterlunch dip te verminderen, tot duurzaam en vegetarisch eten. Gezond is een belangrijk thema, aangezien het onderdeel is van UCB’s thema: Groen, Gezond en Slim. Punten die iedereen aan het denken krijgen en de toon zetten voor de dag.

Vroeg

Tweede stop van de Locatietour is bij Vroeg, een bakkerij/restaurant/vergaderlocatie in een monumentale rietgedekte boerderij in Bunnik. De boerderij werd enkele jaren terug prachtig gerestaureerd. Oude details bleven behouden, en worden versterkt met behulp van glazen wanden. Nadruk in deze locatie ligt op lokaal en ambachtelijk: vers gebakken brood met lokale ingrediënten. Het leverde de bakkerij de titel ’s werelds beste brood’ op. We nemen enkele broden mee voor de lunch, later op de dag.

fort voordorp terras

De derde locatie van de Locatietour is een oude bekende voor velen, maar blijft toch altijd verrassen. Fort Voordorp ligt in een prachtige groene omgeving, op een eiland met een slotgracht aan de rand van Utrecht. Het is het eerste fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie dat werd opgekocht door particulieren. Sinds de jaren ’90 is het fort op smaakvolle wijze gerestaureerd en gemoderniseerd tot een bijzondere en multifunctionele evenementenlocatie. Voor events kunnen zowel de authentieke tongewelven als de moderne nieuwbouw congresfaciliteiten worden ingezet.

Metaalkathedraal

Door naar de vierde locatie van de dag: De Metaalkathedraal. Deze ecologische, culturele broedplaats voor kunstenaars in de Meern is een prachtig ruw pareltje. Deze oude kerk kreeg in de loop der eeuwen verschillende functies, waarvan de laatste een metaalfabriek was. Aan deze industriële én kerkelijke geschiedenis dankt de locatie zijn unieke uitstraling en sfeer. Op de eerste etage, in de nok van de oude vervallen kerk, is vandaag een prachtige lange tafel opgedekt met een eenvoudige maar goede lunch: de heerlijke broden van Vroeg en een versgemaakte soep van SMAAK. Het idee is: wat doet de omgeving met hoe we ons eten beleven?

Landgoed Vollenhoven

In de bus gaan we verder naar de vijfde locatie – wederom volledig anders dan alles wat we tot nu toe hebben gezien. Landgoed Vollenhoven in De Bilt is een schitterend landgoed in Engelse landschapsstijl uit omstreeks 1800. We lopen door dit oude gebouw, prachtig authentiek ingericht. Aan de achterkant van het huis ligt een groot terras met een vijver, daarachter was eens de Dom van Utrecht te zien. Aan de overkant van de weg gaat het landgoed verder, en hier vinden we Boerderij den Eijck. Een oud stalgebouw dat enkele jaren terug werd gerestaureerd en omgebouwd tot locatie voor evenementen. Rondom de locatie grazen jonge stieren, die de locatie gebruikt voor hun vlees. Een mooi project om de jonge diertjes zo een langer leven te geven. De eigenares van het landgoed benadrukt nog even dat alle opbrengsten van de verhuur worden gebruikt om het landgoed in stand te houden.

Landgoederij Bunnik

Voor locatie zes komen we weer terug in Bunnik, bij De Landgoederij. Deze locatie ligt op een mooie plaats aan de rivier de Kromme Rijn. Enkele jaren terug kwam het gebouw in handen van Brothers Horeca Groep, die het ombouwde tot een sfeervolle en zeer populaire evenementenlocatie. Het gebouw heet Landgoederij naar de woorden landgoed en boerderij, omdat het van beide iets heeft. De locatie heeft een toegankelijke landelijke, maar tegelijkertijd ook trendy uitstraling. Achter de Landgoederij ligt Kasteel Cammingha, een prachtig kasteel dat dateert uit 1395.

De Moestuin Utrecht

Tenslotte gaan we op weg naar de eindlocatie, SMAAK, maar niet voordat we nog even zijn gestopt bij de nabij gelegen locatie De Moestuin. Deze locatie ligt verscholen naast sportvelden en beschikt over een restaurant en een mooie Oranjerie. Die laatste locatie ligt in een grote kas en is geschikt voor vergaderingen en evenementen. Bij De Moestuin krijgen jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om de handen uit de mouwen te steken en het horecavak te leren.

Smaak

Vanaf De Moestuin lopen we een stukje tussen de bloemen-, groenten- en fruittuinen door naar stadion De Galgenwaard. Hier bevindt zich de eindlocatie: SMAAK. Een professionele kookstudio, met drie verschillende keukens en meerdere ruimtes om te dineren of te vergaderen. De locatie ligt tussen de kantoren van Rijnsweerd, maar met de natuur en De Moestuin, waar ze de biologische groenten vandaan haalt, om de hoek. Hier komt de hele Locatietour samen. Van alle locaties werd iets meegenomen, van groenten en fruit tot stierenvlees; daarmee gaan we nu zelf in de keuken aan de slag. En zo komen aan het einde van de dag alle smaken van de verschillende locaties samen en kunnen we alleen maar zeggen dat we Utrecht écht hebben geproefd.

Smaak Locatietour

[Foto’s Locatietour: Saskia van der Eem]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.