Discover the finest spaces
Delen

Het Scheepvaartmuseum spectaculair decor Europese Ministerraad

Het Open Pleyn van Het Scheepvaartmuseum komt dezer dagen regelmatig de Europese huiskamer binnen. De overdekte binnenplaats van het Amsterdamse museum fungeert van 22 januari tot en met 7 februari als bijzondere vergaderlocatie van de Informele Ministerraden van de Europese Unie. “Een geweldige kans voor het museum”, meldt Ronald van Lopik van Het Scheepvaartmuseum.

“Het Scheepvaartmuseum zal in deze tijd zeer frequent in beeld zijn door heel Europa. Mooiere marketing is bijna niet denkbaar en wij grijpen deze kans dan ook met beide handen aan. Ook voor de evenementenorganisatie is dit een unieke mogelijkheid, zowel financieel als voor de uitstraling als high-end evenementenlocatie.”

Scheepvaartmuseum-vanaf-het-water

Transformatie

Het museum ondergaat tijdens deze bijeenkomsten een ware transformatie, vertelt Van Lopik. “Zo staat er op het Open Pleyn een enorme ronde vergadertafel, die voorzien is van de nieuwste technische snufjes. Ook alle evenementenruimten zijn ingericht voor de delegatieleden. Alle catering wordt verzorgd uit eigen keuken, wij zullen de gasten zo duurzaam mogelijke streekproducten serveren.”

Geluidstest Open Pleyn 3130 (2)

Voorzitterschap

Nederland is een half jaar lang voorzitter van de Europese Unie. Tijdens deze periode zit Nederland de vergaderingen voor en neemt het voortouw bij onderhandelingen tussen lidstaten.  De vergaderingen van de Europese Raad vinden plaats in het Europagebouw op het Marineterrein in Amsterdam, vlak naast Het Scheepvaartmuseum. In dezelfde periode vindt drie keer de ministeriële raad plaats in het museum zelf, dat tot 1 juni drie keer twee weken gesloten is voor het publiek.

heijmans one

Het Scheepvaartmuseum XXS

Tijdens de vergaderingen van de ministerraden heeft Het Scheepvaartmuseum een tijdelijk bezoekerscentrum geopend in een Heijmans ONE, aan de overkant van de straat. De Heijmans ONE is een verplaatsbaar eenpersoonshuis. Tot en met 7 februari 2016 kunnen bezoekers hier terecht voor een voorproefje en indruk van het museum. Daarnaast zijn vanaf 29 januari enkele niet eerder vertoonde werken uit de collectie van Het Scheepvaartmuseum te zien in het Allard Pierson Museum, waar de tweede editie van het De Wereld Draait Door Pop-Up Museum is. Vanaf 8 februari is Het Scheepvaartmuseum weer geopend voor het publiek.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.