Discover the finest spaces
Delen

De Hoefslag wordt HFSLG en vindt zichzelf opnieuw uit

Sterrenrestaurant en meetinglocatie De Hoefslag in Bosch en Duin heropent dinsdag 10 april haar deuren na een flinke vernieuwing. Het restaurant en de bistro wisselen van functie, de bar kreeg een prominentere plaats en er is een nieuw terras aangelegd. Maar dat is niet alles, het beroemde restaurant neemt afscheid van haar klinkers en gaat voortaan verder onder de naam HFSLG.

De Hoefslag is al 111 jaar een culinair begrip in Nederland, en Sinds jaar en dag bestaat De Hoefslag uit een fine dining restaurant met Michelinster en een kleine bistro, bekend als ‘de Ruif’. Die twee wisselen nu van functie. Eigenaar Marco Peek licht de verandering toe: “We moeten vaak gasten teleurstellen die in de bistro willen eten, omdat deze vol zit. Aan de andere kant wilden we juist de gasten van het fine dining restaurant een meer intieme ambiance bieden. Dit is voor ons aanleiding geweest om intern de Hoefslag te veranderen.”

Bistro & Fine Dining

Wat voorheen de bistro was, wordt nu het sterrenrestaurant. ‘De Ruif’ wordt verbouwd en opnieuw ingericht. “We blijven daar uiteraard koken op sterrenniveau, maar uitsluitend voor diner, met de bijbehorende service en ambiance. Met maximaal tien tafels kunnen we onze gasten dan naast een culinaire beleving ook een intieme sfeer bieden.”

In het voormalige fine dining restaurant, dat plaats biedt aan ruim 100 gasten, worden de gasten vanaf nu bediend met lunch en diner op bistroniveau. Op de kaart staan klassieke gerechten en een aantal huisspecialiteiten zoals ossenhaas met truffel, bouillabaisse en de bekende Hoefslag klassieker risotto met truffel. “Gerechten waar mensen speciaal voor naar Bosch en Duin willen rijden”, aldus Peek.

HFSLG

Passend bij het meer informele karakter dat De Hoefslag krijgt – of HFSLG, zoals de locatie voortaan door het leven gaat – neemt de bar een prominentere plaats in en er komt er een nieuw terras. “De Hoefslag is een plek waar mensen zich prettig voelen, zakelijk af kunnen spreken voor een kop koffie, lunch of sfeervol dineren met vrienden en familie. Eten, drinken en genieten zonder opsmuk. Vandaar ook de verandering naar HFSLG; we zijn trots op de historie van het restaurant en doen waar het om draait: onze gasten blij maken.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.