Discover the finest spaces
Delen

Meneer Smakers aan de Nobelstraat in Utrecht volledig in een nieuw jasje

Vega(n) first. Dat is de nieuwe focus van Meneer Smakers aan de Nobelstraat in Utrecht, onderdeel van Brothers Horeca Groep (BHG). De zaak, die bekend staat om zijn burgers, is al tien jaar lang een begrip in Utrecht en heeft sinds kort een volledig nieuw interieur, menu én een nieuwe huisstijl. Met deze newtro uitstraling willen ze nog meer een echte eyecatcher zijn in Utrecht. Mét een duurzame uitstraling.

“Lokale, ambachtelijke producten, vers bereide gerechten en vega(n) opties vormden altijd al de basis van onze kaart”, licht Layla Vlug van Meneer Smakers toe. “Nu hebben we die focus nog verder doorgevoerd, want we gaan ‘all vega(n)’.” Maandenlang werd er achter de schermen gewerkt aan nieuwe recepten om de reputatie van ‘beste burgers’ hoog te houden. “Vegan bacon klinkt interessant, maar het belangrijkste is natuurlijk dat het wel moet smaken als bacon. Het zal voelen als thuiskomen voor alle vega(n) gasten, zonder het smakenpalet van anderen te vergeten.”
Bij Meneer Smakers werd altijd al gewerkt met ambachtelijke producten; zo worden de frietjes gemaakt van aardappelen van een bevriende boer uit Werkhoven en werd het recept voor de vegan hamburgerbroodjes (zonder e-nummers) ontwikkeld door een bakkersfamilie uit Utrecht. En speciaal voor alle vegetariërs en veganisten was er van elke burger een vega(n) variant.

Meneer Smakers

De Meneer Smakers vestiging aan de Utrechtse Nobelstraat is blij dat ze zich nu kunnen presenteren met dit nieuwe concept. Layla: “Het is anno 2023 belangrijk om na te denken over hoe je kunt verduurzamen, zowel thuis als buitenshuis. Met deze toekomstgerichte blik willen we het voor iedereen eenvoudig maken om een duurzame keuze te maken; de keuze is weliswaar vega(n), maar de burgers zijn onverminderd lekker.” Met de newtro stijl worden de generaties Smakers met elkaar verbonden. “De nieuwe visie vertaalt zich in de vernieuwde locatie aan de Nobelstraat. Zo hebben we elektrische bakplaten in de keuken, is er ledverlichting ingebouwd en scheiden wij uiteraard het afval. Om de duurzame keuze kracht bij te zetten vallen we graag op. Meneer Smakers kiest daarom voor een kleurrijke en excentrieke huisstijl.” Je kunt hier een etentje of borrel organiseren met je team of relaties. Maar daarnaast kun je ook het hele restaurant afhuren voor andere soorten events tot vijftig personen.

Het restaurant Meneer Smakers heeft in totaal vier vestigingen in Utrecht. De locaties aan de Oudegracht, Twijnstraat en Marnixlaan blijven zoals gasten dat gewend zijn, maar daar komt snel verandering in. Meneer Smakers is onderdeel van Brothers Horeca Groep (BHG), in totaal hebben ze achttien horeca- en evenementenlocaties. Een combinatie van een event in één van de evenementenlocaties van BHG en een etentje of borrel bij Meneer Smakers is hierdoor gemakkelijk te maken.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.