Discover the finest spaces
Delen

Familiebedrijven: 5 locaties met generaties aan kennis en ervaring

Wie regelmatig events organiseert, weet hoe fijn het is om samen te werken met goede partners. Die hun vakkennis en ervaring meebrengen en die net zo gedreven zijn als jij om van je event een succes te maken. In Nederland hebben we gelukkig veel goede locaties die hierbij kunnen helpen. Maar een paar locaties springen er net even uit, omdat hier de liefde voor het vak met de paplepel is ingegoten. We hebben het natuurlijk over familiebedrijven! Deze vijf locaties bewijzen generatie na generatie dat ze weten waar ze het over hebben.

INSPYRIUM, CUIJK

Evenementenlocatie Inspyrium is gevestigd op de landerijen van Boomkwekerij Ebben, een familiebedrijf dat al 150 jaar en vier generaties toonaangevend producent is van bomen en andere beplanting voor groenprojecten. Inspyrium is het innovatieve kenniscentrum waar Ebben haar kennis en visie over groenbeleving en natuurontwikkeling deelt. Het resultaat is een industriële, duurzame en flexibele locatie. Het groene karakter en de wisselwerking tussen kwekerij en events bleek een gouden formule en maakt Inspyrium tot een geweldige locatie voor uiteenlopende zakelijke evenementen, congressen, beurzen en workshops. En de mogelijkheid om de ruimtes aan te kleden met bomen uit de kwekerij is absoluut uniek!

GOLDEN TULIP HOTEL CENTRAL, DEN BOSCH

Een familie die gastvrijheid in het DNA heeft, is de Brabantse familie Rademaker. Al sinds 1905 ontvangt zij gasten in Hotel Central in hartje ‘s-Hertogenbosch. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer van wat sindsdien bekend staat als huiskamer van Den Bosch. ‘Een bad vol Brabant, op zijn best’, zoals ze dat zelf mooi omschrijven. Historisch sfeervol en gastvrij als Hotel Central is, zo eigentijds zijn de 125 kamers, de 12 multifunctionele topzalen, Brasserie Cé, private dining De Leeuwenborgh, de 14e-eeuwse gewelvenkelder en de bar. Bijzonder hoogtepunt is het penthouse met privédakterras en panoramisch uitzicht over het middeleeuwse marktplein.

LANDGOED KLARENBEEK, KLARENBEEK

Midden in de bossen van Klarenbeek ligt het industriële erfgoed van de familie Krepel. In 1732 startte de eerste Krepel op deze plek een Koperpletterij en vervolgens werd deze in 1870 omgebouwd tot een sigarenkistenfabriek. Nu, acht generaties verder, zijn de monumentale fabriekspanden gerestaureerd en omgevormd tot een prachtige, sfeervolle locatie voor diverse meetings en events. De voormalige Zagerij dient als multifunctionele ruimte voor meetings, presentaties en diners. Ook de oude Slijperij, Opslag en werkplaatsen zijn omgebouwd tot inspirerende vergaderzalen, waarin het ambachtelijke en industriële karakter nog duidelijk voelbaar is. Kortom: een landgoed met geschiedenis en een ondernemend karakter!

HOTEL THEATER FIGI, ZEIST

Al zolang de familie Ruijs Hotel Theater Figi runt, sinds 1917, weet deze locatie zich voortdurend te vernieuwen. In de beroemde banketbakkerij legde de eerste generatie het fundament voor het huidige Figi, later werden het theater en hotel toegevoegd en weer later volgden de vergader- en congreszalen. Sinds kort staat de derde generatie aan het roer en waait er wederom een frisse wind door de locatie. Recent ondergingen het Grand Café, de eventzalen en de foyer van het filmtheater een grote metamorfose; dit voorjaar volgen de 97 hotelkamers. Hotel Theater Figi is zo’n locatie die nooit uit de tijd raakt!

DE LANDGOEDERIJ, BUNNIK

Na opgegroeid te zijn in het partycentrum van hun ouders, kon het bijna niet missen dat broers Rob en Marco Peek ook in de horeca terecht zouden komen. Na hun succes met discotheek Brothers groeide het bedrijf BHG uit tot een van de grootste spelers in evenementenlocatieland. BHG heeft meer dan vijftien locaties in Midden-Nederland, van kasteel tot strandpaviljoen. En het partycentrum van hun ouders in Bunnik? Dat is nu hun vlaggenschiplocatie, De Landgoederij! Het werd volledig gerenoveerd en is nu een prachtige locatie met een moderne, trendy uitstraling waar de sfeer van vroeger en oude elementen bewaard zijn gebleven.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.