Discover the finest spaces
Delen

Restyling Karel 5 geeft vernieuwd elan aan vertrouwde klasse

Frisse restyling van ruimtes en naam

Grand Hotel Karel V heeft deze zomer een frisse metamorfose ondergaan: zowel in de styling als in de hele uitstraling van het bedrijf. Naast een forse renovatie van de dertien meeting rooms kregen de afdeling events, de bistro en het restaurant een nieuwe naam: Karel 5. Wat betekent dit voor je meetings en events?

Grand Hotel Karel V heeft afgelopen zomer een flink aantal ruimtes binnen en buiten aangepast, verwisseld, verfrist en verfraaid. De meeting rooms zijn gerestyled en multifunctioneel gemaakt voor zowel zakelijke als feestelijke gelegenheden. De bistro kreeg een forse uitbreiding door de naastliggende zaal erbij te betrekken. De Bar Lounge verhuisde van de kelder naar boven. Ook het restaurant is vernieuwd en kreeg een terras in de Manschappentuin bij de fontein.

Karel V

Daniëlle Leeman: “Al onze zalen zijn vernoemd naar gasten die hier ofwel gewoond hebben, of op doorreis hebben verbleven. Anna van Oostenrijk heeft hier verbleven toen ze op doorreis was naar haar toekomstige echtgenoot Philips II, in Spanje. De ruimte heeft een prachtig uitzicht op de binnentuin. Het was voor de renovatie de meest saaie meetingzaal die we hadden: nu is alles aangepakt en veranderd, van de vloer tot het plafond. Ik noem het een woonkamer, want je kunt er perfect vergaderen maar ook net zo goed een mooi diner nuttigen.”

Karel V

Daniëlle Leeman: “De Graaf van Leicester was een groot feestbeest, met grootheidswaan. Hij is de man die beneden in het restaurant paardenraces heeft georganiseerd. Dit was tot voor kort het auditorium. Het liep schuin af, naar een podium. Een auditorium heeft maar één opstelling, daar kan je niet eten of vergaderen of borrelen. Nu loopt de vloer recht, waardoor het een stuk multifunctioneler is geworden. Het is een warme zaal, met veel daglicht. De inrichting is klassiek, met frisse tinten. We hebben de geschiedenis van het pand in ere willen houden. Het pand is een oude gentleman, dan moet je het niet ineens helemaal modern inrichten.”

Karel V

Daniëlle Leeman: “Dit is de enige kamer in het gebouw dat van steen is gemaakt. In de middeleeuwen was men ervan overtuigd dat steen niet kon afbranden, dus de kluiskamer werd van steen gemaakt. Hier werden de documenten van de Orde van Het Gulden Vlies bewaard. In de entree zat een dubbele deur van dik gietijzer. Nu is het een boardroom, maar dankzij het kruisgewelf ook heel erg geschikt voor een intiem diner.”

Elegant & Casual

Grand Hotel Karel V is gevestigd in een statig pand in centrum Utrecht. Het hotel beschikt over meerdere ruimtes voor meetings en events, en heeft daarnaast twee restaurants: het gastronomische restaurant en de toegankelijke bistro. Hoteldirecteur Toon Naber licht toe: “Restaurant Karel 5 staat voor ‘Elegant Dining’, begeleid door een jong professioneel team met Chef de Cuisine Vito Reekers en ervaren Maître-Sommelier Johan Kragtwijk. Bistro Karel 5 is met de lunch-, diner- en borrelkaart meer ‘Casual Classic’.”

Karel 5

Nieuw label

Nu de renovaties aan de zalen zijn afgerond, onthulde het hotel een apart label voor de restaurants en events: Karel 5. Het aparte label voor events en de restaurants benadrukt de mogelijkheden om zakelijke bijeenkomsten te ondersteunen met culinair genot. In alle dertien multifunctionele ruimtes van het complex kan men activiteiten boeken die worden verzorgd vanuit de bistro of het gastronomische restaurant.

De nieuwe naam verschilt slechts één letter – of romeins cijfer – van die van het hotel. Ook bij de renovatie van de ruimtes bleef het hotel trouw aan het authentieke karakter. Naber: “Een gebouw met een historie die teruggaat naar de 14e eeuw moet je met respect behandelen. Een markant erfgoed met een nieuwe fashionable outfit. Dus verantwoorde renovaties en een make-over van onze merkuitstraling. Wij omschrijven het zelf het liefst als ‘vertrouwde klasse met vernieuwd elan’.”

Karel 5 Restaurant[Foto’s: Grand Hotel Karel V | Tony Perez]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.