Discover the finest spaces
Delen

5 Evenementenlocaties met een verborgen tuin middenin de stad

Een event of vergadering in de buitenlucht voelt vrijer, frisser en kan productiever zijn dan binnen. Vooral wanneer je, samen met je gezelschap, in een verborgen tuin of daktuin terechtgekomen lijkt te zijn. Dat plekje in de zon, middenin de stad, waar niemand anders iets van afweet. Nu de lente weer in zicht is, zet GreaterVenues vijf van de meest bijzondere locaties met een tuin in de stad voor je op een rij.

KAREL V, UTRECHT

Bij Grand Hotel Karel V vind je iets wat bijna nergens mogelijk is: 10.000 vierkante meter aan tuinen middenin het centrum van Utrecht. Overal op het landgoed proef je de geschiedenis. Zo was het vijfsterrenhotel van 1348 tot 1807 een klooster, waar onder andere Karel V te gast was. Er zijn twee tuinen vol met bijzondere bomen en planten: de ‘Manschappentuin’ en de ‘Officierstuin’. Genoemd naar de tijd waarin er een militair hospitaal in het monumentale gebouw gevestigd was. In deze tuinen kun je heerlijk eten in privésfeer via de restaurants Gastro en Bistro, borrelen of een bedrijfsfeest vieren. 

SINGER LAREN

Sinds het voorjaar van 2018 heeft museum, theater en evenementenlocatie Singer Laren een nieuwe beeldentuin, ontworpen door de bekende landschapsarchitect Piet Oudolf. Het is een verborgen oase middenin het Gooise dorp Laren. Want tussen de foyer en het museum vind je ineens de tuin vol bloemen, karakteristieke Piet Oudolf grassen en natuurlijk beelden van Nederlandse kunstenaars. Een perfecte plek voor een receptie of barbecue voor zo’n 500 bezoekers. Ook de kas die in de tuin staat, biedt veel mogelijkheden: hier kun je het hele jaar door vergaderen, dineren of borrelen met een prachtig uitzicht op de natuur. 

BOUTIQUE HOTEL THE ROOSEVELT, MIDDELBURG

Het stijlvolle Boutique Hotel The Roosevelt in het historische hart van het Zeeuwse Middelburg heeft een verrassing voor je in petto. Naast de lounge bar en 28 hotelkamers met een indrukwekkende Presidential Suite is er namelijk een gezellige mediterrane binnentuin. Een plek om bijvoorbeeld rustig te vergaderen, lunchen of high tea-en in de zon. Maar het is ook mogelijk om in beslotenheid met een groep te dineren of barbecuen. Mocht het weer even wat slechter of wisselvalliger zijn, dan is er ook een veranda in de tuin. Hier ervaar je toch het buitengevoel, zonder natte voeten te krijgen. 

KONINKLIJK INSTITUUT VOOR DE TROPEN, AMSTERDAM

De prachtige binnentuin met vijver van het Koninklijk Instituut voor de Tropen is een oase van rust middenin het bruisende Amsterdam-Oost. Met een capaciteit van 2000 personen is van alles mogelijk in de tuin. Wat denk je van private dining in de avondzon, een bedrijfsbarbecue of een congrestival met allerlei stands rond de vijver? Ook ligt café-restaurant De Tropen direct aan de binnentuin. Vanaf het terras kijk je uit over het Oosterpark: een bijzondere setting voor exclusieve recepties en diners. Bovendien komt de winst uit evenementen bij het KIT ten goede aan talloze kennisprojecten over duurzame ontwikkeling.

HET SPAANSCHE HOF, DEN HAAG

Het Spaansche Hof is een goed bewaard geheim, midden in Den Haag. Het monumentale stadspaleis heeft tien stijlvolle en recent gerenoveerde zalen voor meetings en events en beschikt over een van de grootste binnentuinen in de stad. Geniet bij mooi weer van een borrel of ontvangst op het statige bordes met verhard terras. Voor grotere buitenevents staat van april tot en met oktober standaard al een stijlvolle stretchtent in de tuin, zodat die eenvoudig kan worden ingezet als verlengstuk van de binnenruimtes. Deze verborgen binnentuin op een steenworp van het Binnenhof en Paleis Noordeinde is een ware oase van rust!

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke evenementenlocaties te vinden in ons land. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.