Discover the finest spaces
Delen

Vijf bijzondere locaties die net een Michelinster hebben gekregen

De Michelinsterren werden onlangs weer uitgereikt in het Amsterdamse DeLaMar Theater. De lijst bestaat voornamelijk uit restaurants, maar er zijn ook een aantal sterrenlocaties bij waar je een stijlvolle meeting of event kunt organiseren. Wij zochten vijf bijzondere evenementenlocaties uit die dit jaar voor het eerst een Michelinster – of zelfs twee – bemachtigden. Voor events op sterrenniveau!

GRAND HOTEL KAREL V | UTRECHT

Bij Grand Hotel Karel V vind je iets wat bijna nergens mogelijk is: 10.000 vierkante meter aan tuinen middenin Utrecht. Daarnaast zijn er maar liefst dertien unieke zalen voor verschillende groepsgroottes. Ook meerdaagse bijeenkomsten of heisessies zijn hier ideaal vanwege de 121 sfeervolle hotelkamers. Maar het hoogtepunt is natuurlijk het restaurant van Karel V waar chefkok Leon Mazairac de scepter zwaait. Logisch dus dat dit toprestaurant in 2023 eindelijk beloond werd met één Michelinster. Dit alles maakt dit bijzondere monument een complete toplocatie vol mogelijkheden!

LIZZ @ RELAIS & CHÂTEAUX WEESHUIS GOUDA

Het harde werk van chefkok Remco Kuijpers en zijn team werd dit jaar beloond: restaurant LIZZ, onderdeel van Relais & Château Weeshuis Gouda, kreeg namelijk één Michelinster. Dat snappen wij wel. Bij LIZZ worden alle ingrediënten namelijk zorgvuldig uitgekozen bij lokale leveranciers en Remco houdt tot in het extreme rekening met de seizoenen en zelfs het weer van die dag. Zo maakt hij de saus die hij serveert bij een mooi stukje zeebaars lichter als het mooi weer is en wat voller als het een koude of druilerige dag is. Bijzonder: je kunt LIZZ ook inzetten tijdens je event, bijvoorbeeld in combinatie met de naastgelegen Refter zaal. Samen zijn deze ruimten ideaal voor onder andere presentaties, borrels en diners voor grotere groepen.

CHÂTEAU NEERCANNE | MAASTRICHT

Het bijzondere terrassenkasteel Château Neercanne ligt aan de rand van Maastricht is een van de meest veelzijdige locaties die we hebben gezien. Van de salons in het kasteel, unieke zalen in de mergelgrotten voor bijeenkomsten tot 180 personen, de intieme kasteeltoren met adembenemend uitzicht over het Jekerdal tot lunchrestaurant l’Auberge dat in de voormalige stallen ligt. Het lunchrestaurant kreeg al eerder een Bib Gourmand onderscheiding van Michelin en dit jaar kwam hier ook nog een Michelinster voor restaurant Château Neercanne, onder leiding van chefkok Robert Levels, bij. Hier beleef je dus gegarandeerd een culinaire ervaring van topniveau!

VINKELES @ THE DYLAN AMSTERDAM

De enige locatie met twee Michelinsterren in deze lijst: restaurant Vinkeles van The Dylan Amsterdam. Dankzij deze nieuwe tweede ster, behoort de luxe en stijlvolle venue tot het selecte groepje van twintig restaurants in Nederland met twee Michelinsterren. Bij The Dylan Amsterdam organiseer je allerlei soorten meetings en events tot zo’n 250 gasten in onder andere een uniek Atrium met glazen dak, in een stijlvol voormalig regentenkantoor, in de sfeervolle en ruime binnentuin of trakteer je je gasten op een diner van topniveau in één van de private dining rooms. Meerdaags event? Blijf dan slapen in één van de veertig luxe hotelkamers. Trouwen kan hier ook, hiervoor kun je zelfs het gehele hotel afhuren!

WILS BAKERY CAFE | AMSTERDAM

We hadden het er al eerder even over; naast Michelinsterren is het ook mogelijk om een Bib Gourmand onderscheiding te krijgen van Michelin. Restaurants met een Bib Gourmand hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Eén van de restaurants die deze onderscheiding onlangs kreeg, is het vorig jaar geopende Wils Bakery Café in Amsterdam van de bekende sterrenchef Joris Bijdendijk. Hier kun je niet alleen terecht voor lunch, borrel en diner maar ook voor kleinschalige events. Kleine borrels, lunches of diners tot 35 personen kunnen in het restaurant zelf plaatsvinden. Bij wat grotere events zoals presentaties, workshops en trainingen tot 80 personen heb je het hele café voor jezelf. 

Meer locaties waar je fantastisch kunt dineren

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer venues met een restaurant waar je na of tijdens een event dineert op sterrenniveau. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.