Discover the finest spaces
Delen

Reportage: Hybride opening van restaurant KonneKt in Kontakt der Kontinenten

Onderweg naar het nieuwe normaal zijn we allemaal zoekende. Komen we nog live bij elkaar, gaan we digitaal, of wordt het een mix van beide? Hybride lijkt het toverwoord voor meetings en events in 2020. Maar kan je ieder event zomaar ‘verhybriden’? Dat vroegen wij ons af toen we een uitnodiging kregen voor de hybride opening van het nieuwe restaurant KonneKt, bij Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. De redactie van GreaterVenues splitste zich op: redacteur Joëlla Angenent schreef zich in voor het online programma, terwijl Daniël naar het conferentiehotel afreisde om de sfeer aldaar te proeven. Een hybride reportage!

Daniël: “We zijn het inmiddels al een beetje gewend van de spaarzame evenementen die we hebben meegemaakt sinds 1 juni 2020. Handen natuurlijk even onder het desinfectiepompje bij binnenkomst, daarna een beetje ongemakkelijk op 1,5 meter achter elkaar aan de zaal binnenschuifelen en te vechten tegen een uit het niets opstekend kriebelhoestje (dat je natuurlijk alleen krijgt als je midden in een grote groep mensen zit). Maar bij mij voert elke keer toch vooral nog de euforie van ‘het onder de mensen zijn’ de boventoon bij evenementenbezoek. Dus ik had er vooraf al wel echt zin in! Hoe was het voor jou, om dit evenement vanachter je beeldscherm te volgen?”

Joëlla: “Bij mij begon de voorpret al wat eerder dan voor jou. Een paar dagen voordat de hybride opening van restaurant KonneKt zou beginnen, ging bij mij thuis de deurbel. Een enthousiaste dame van Kontakt der Kontinenten stond voor mijn deur met een borrelpakket waarmee ik zelf een gin tonic kon maken, inclusief citroen en steranijs om het mee op te leuken. Om toch een beetje mee te kunnen proosten vanaf de bank. En dus zat ik op de middag van het event ruim op tijd klaar voor mijn laptop, nippend van mijn zelfgemaakte drankje. Een echt vrimibo-gevoel, dat had ik lang niet meegemaakt!”

Hybride-gevoel

Daniël: “En een heuse opening van een locatie nog wel, dat heb ik ook al een tijd niet gezien! Ik heb eerder hybride-evenementen meegemaakt waar ik zelf live aanwezig was. Vaak had ik dan vooral het gevoel in een erg ruim opgezette zaal te zitten met een heel klein clubje mensen – het ‘hybride-gevoel’, dat er nog minstens net zoveel mensen vanuit huis meekijken, komt vaak niet echt over. Hier hebben ze het volgens mij op een interessante manier aangepakt. Eerst een presentatie met het inleidende verhaal – dat is voor de kijkers thuis niet veel anders dan op locatie – en vervolgens een rondleiding en borrel in het nieuwe restaurant. Terwijl de thuisblijvers met een cocktail achter hun beeldscherm meekijken.”

Joëlla: “De livestream begint met wat technische problemen, die wij als ‘kijkers thuis’ gelukkig goed kunnen communiceren via de chatfunctie onder de stream. Na een reboot van de technici van de evenementenlocatie is het geluid kraakhelder en kunnen we de presentatie van directeur René Giel goed volgen. Dat René precies weet waar de camera’s zitten, wordt al snel duidelijk wanneer de openingshandeling wordt verricht. Hij wijst wethouder Lisa van Aalst-Veldman erop dat ze zich even naar de camera moet richten zodat de thuisblijvers ook goed kunnen zien wat er gebeurt.”

Kleurrijke details

Daniël: “En toen kon jij vanachter je beeldscherm lijdzaam toezien hoe wij ‘fysiek-aanwezigen’ ons tegoed deden aan de lekker hapjes en drankjes. Die waren overigens heel goed! Het idee achter KonneKt (dat is de naam van het nieuwe restaurant van Kontakt der Kontinenten) is de verbinding zoeken tussen verschillende culturen – in plaats van wat we toch gebruikelijk doen: de verschillen benadrukken. Op de menukaart zijn daarom gerechten uit de hele wereld, zowel oosterse als westerse keuken vertegenwoordig. Maar ook in het interieur komt dat heel mooi terug, het verhaal en de beleving daarachter is echt tot in de kleinste details doorgetrokken. Ik vond het echt een aanrader! Kwam dat bij jou ook goed uit de verf?”

Joëlla: “Terwijl jij lekker aan de borrel zat, gaf René Giel speciaal voor de kijkers thuis een rondleiding. Live, dus ik zag jullie ook af en toe langskomen. Als een volleerd presentator draaide Giel zich van camera naar camera en vertelde hij allerlei interessante weetjes over het nieuwe KonneKt. Natuurlijk voelt het niet hetzelfde als live aanwezig zijn, maar het komt er wel erg dichtbij!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.