Discover the finest spaces
Delen

RAC-Hallen Den Haag opnieuw evenementenlocatie?

De gemeente Den Haag zet de RAC-Hallen te koop. Dat meldt de lokale omroep Den Haag FM deze week op haar website. Momenteel onderzoekt de stad of het gebouw in de toekomst opnieuw als evenementenlocatie op de markt kan worden gebracht, of dat de hallen een nieuwe invulling krijgen.

RAC hallen 4

[Foto’s: met dank aan Braaksma & Roos Architectenbureau]

De voormalige Rijks Automobiel Centrale werd enkele jaren geleden opgeknapt door Braaksma & Roos Architectenbureau. Het gebouw werd herontwikkeld tot een centrum voor kunst en cultuur en grootschalige evenementen. Na de renovatie en installatie van een nieuwe klimaatinstallatie werd het pand geschikt voor groepen tot 3.500 bezoekers. Ook het naastgelegen kantoorpand werd gerestaureerd en voorzien van een nieuwe entree.

The Industrials

In 2009 werden de RAC Hallen feestelijk in gebruik genomen en in de markt gezet als één van The Industrials, samen met andere industriële evenementenlocaties als De Caballero Fabriek, Fokker Terminal, De Remise en Loods 3. Hoewel de locatie er prachtig uitziet – groots, rauw en authentiek – toch wist de evenementenbranche haar weg naar de RAC-Hallen niet te vinden. Hierover schreef de gemeente destijds: “In de praktijk is de verhuurbaarheid van de RAC Hallen voor uitsluitend evenementen / bedrijfsbijeenkomsten tegengevallen, incidenteel zijn er gesubsidieerde culturele evenementen georganiseerd. Een belangrijke factor die de verhuurbaarheid negatief heeft beïnvloed is de ligging (in een braakliggende omgeving) die niet als uitnodigend wordt ervaren. Daarbij is het pand groot, met navenant hoge kosten voor huurders. In de concurrentie met andere industriële evenementenlocaties in het land hebben de RAC Hallen geen stevige positie weten te verkrijgen.”

In 2013 werd het gebouw grotendeels in gebruik genomen als opslag van een bakkersketen. Daaraan kwam in november 2015 een einde door een huurachterstand.

RAC Hal 2 VD

De RAC-Hallen is een groots complex met een authentieke industriële uitstraling. Het pand bestaat uit drie grote ruimten, van samen 5.500 vierkante meter. Twee grote hallen bevinden zich op de begane grond, een derde op de eerste verdieping. Met een rijbaan is ook deze hal met (grote) voertuigen te bereiken.

RAC Hallen 5

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.