Discover the finest spaces
Delen

Quinton House: buitengewone buitenplaats in de Domstad

Utrecht heeft er met Quinton House een prachtige nieuwe locatie bij die uitermate geschikt is voor trainingen en opleidingen, congressen, heidagen en vergaderingen. Gasten ontmoeten er elkaar aan de historische Nieuwegracht in een warme, huiselijke sfeer.

Op donderdag 19 mei werd Quinton House officieel geopend, maar het eerste event vond er al plaats op 10 maart. Eigenaar en oprichter Marc Gebuis vertelt: “We zijn dus al een paar maanden open en alles loopt naar wens. We krijgen veel aanvragen. Het pand is in 2021 aangekocht. Dat coronajaar hebben we gebruikt om de hele boel te restylen.”

Het gebouw van Quinton House, gelegen bij de Quintijnsbrug aan de Nieuwegracht 60, stamt uit de 17e eeuw. Ooit gebouwd als riant woonhuis, later dienstdoend als weeshuis en nog weer later in gebruik door het  Molengraaff Instituut voor Privaatrecht van  de Universiteit Utrecht en diens opvolger OSR. Het pand heeft vele kamers, van klein tot groot. Het beschikt over een ruime tuin, een tuinhuis en een werfkelder met toegang tot de gracht. Lunchen of een drankje na afloop is mogelijk in het restaurant, bij de bar of in de buitenlucht.

Verliefd

Gebuis zet met Quinton House zijn eerste stappen in de eventbranche: “Een stukje verderop heb ik een opleidingsinstituut. Ik kende dit pand goed en was er altijd al verliefd op. Toen de vorige eigenaar aankondigde te vertrekken, greep ik mijn kans. Het werd mijn persoonlijke missie om hier iets gaafs van te maken. Belangrijk uitgangspunt was ook om de locatie toegankelijk te houden voor het publiek. Je ziet steeds vaker dat dit soort monumentale panden worden omgeturnd tot appartementen of kantoren. Het betreft hier een pand met een rijke historie: als buitenstaander kom je daar eigenlijk nooit. Bij Quinton House kun je die sfeer dus wel ervaren.”

Ook de kenmerkende diepe, groene achtertuin is volgens Gebuis een absoluut pluspunt: “We gebruiken ‘m nu voor de lunch en voor buitenactiviteiten. In de toekomst willen we er nog een ruimte realiseren die geschikt is voor bijvoorbeeld een coaching-sessie.”

Congres

Quinton House is zeer geschikt voor het organiseren van trainingen en opleidingen. Gebuis daarover: “Maar het pand leent zich ook prima voor vergaderingen en kleine conferenties. Onze maximale bezetting is 150 personen. Gasten kunnen hier de hele dag verblijven want we hebben ook een eigen bar en restaurant met ongeveer vijftig zitplaatsen. Binnenkort ontvangen we hier drie dagen lang deelnemers aan een medisch congres. Dat is een groep van ongeveer 100 personen die in onze zalen dan verschillende meetings en congresonderdelen houden.”

De naam ‘Quinton House’ is een directe verwijzing naar de nabijgelegen Quintijnsbrug. Die is op zijn beurt dan weer vernoemd naar het Quintijnsgasthuis even verderop. Gebuis licht de keuze voor de Engelse benaming toe: “Utrecht heeft veel internationale organisaties binnen de stadsgrenzen. Bovendien is de inrichting ook geïnspireerd op de stijl die je in oude Britse hotels terugvindt.”

Quinton House is een heerlijke plek

Wat is eigenlijk de favoriete ruimte van Gebuis zelf binnen Quinton House? “Nou, dat is wel onze ‘Drawing Room’ die is gelegen aan de tuinzijde van de eerste verdieping. Deze kamer strekt zich uit over de volle breedte van het pand, heeft veel ramen en de openslaande deuren grenzen bovendien aan het dakterras. Een heerlijke plek voor een training of meeting dus!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.