Discover the finest spaces
Delen

Poppodium 013 na verbouwing stuk groter

In Tilburg wordt deze zomer hard gewerkt aan de vernieuwing van Poppodium 013. De concerthal krijgt een nieuwe entree en vergroot haar zalen. De grote zaal wordt vergroot van 2000 naar 3000 plaatsen en krijgt meer comfort, de kleine zaal gaat van 325 naar een capaciteit van 700. Ook voor de zakelijke markt biedt de verbouwing nieuwe mogelijkheden.

Comfort

Op de website van 013 geeft directeur Frens Frijns toelichting: “Ons podium werd 17 jaar geleden gebouwd toen de sfeer in het popcircuit nog alternatief en industrieel was. Comfort was er niet. Wij waren het eerste speciaal voor popmuziek gebouwde podium in het land en sloten ons logischerwijs aan bij die sfeer. Sindsdien zijn er zo’n 60 zalen over heel Nederland bijgekomen, die beter zijn geoutilleerd. Het publiek wil nu meer gemak en wij spelen daar op in.”

“De grote zaal zal straks ook te compartimenteren zijn: de zaal is dan te vergroten of verkleinen, al naar gelang de grootte van de groep.”

Het podium in de grote zaal wordt een stuk naar achteren verplaatst, wat meer ruimte oplevert voorin de zaal. De barren worden vergroot, er komen meer toiletten en er komt een extra ingang in de zaal.

Compartimenten

De grote zaal zal straks ook te compartimenteren zijn: de zaal is dan te vergroten of verkleinen al naar gelang de grootte van de groep. Zo is de zaal geschikt voor groepen voor 1400, 2300 of 3000 bezoekers. De twee kleinere zalen worden samengevoegd tot één zaal met een capaciteit van 700 personen. Het balkon wordt eruit gesloopt en ook de muur tussen de zaal en het café verdwijnt.

Poppodium 013 gaat in oktober weer open. De officiële opening vindt op 13 november plaats.

[Beeldmateriaal: Poppodium 013]

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.