Discover the finest spaces
Delen

KVL-terrein in Oisterwijk krijgt hotel met zakelijke mogelijkheden

Het stadje Oisterwijk in Noord-Brabant krijgt er een luxe hotel bij. Het U-gebouw op het KVL-terrein krijgt binnenkort een nieuwe naam en de bouw van het Neo KVL Hotel moet rond de kerst af zijn. Het state-of-art hotel met 68 kamers is dan nog niet operationeel, maar biedt vanaf maart of april 2022 koopappartementen, kantoorruimten, sportfaciliteiten, wellness, horeca én vergaderruimten met allerlei opties voor zakelijke events. 

“Het hotel lijkt op het Kazan Palace in Rusland,” vertelt Sevim Kaplan, management assistent van Polimeks, de eigenaar van het nieuwe hotel op het KVL-terrein. “Het is niet een op een hetzelfde, want het is iets minder luxe, maar het krijgt wel dezelfde look and feel.” Dat het nieuwe hotel dus niet luxe is, klopt zeker niet. De bouw is nog niet volledig afgerond, maar dat er naast een prachtig atrium, rooftopbar, beautycentrum en hotel-restaurant, verschillende ruimten voor zakelijke evenementen komen, is zeker.

KVL Leerfabriek

Het Neo KVL Hotel wordt gebouwd in het voormalige U-gebouw op het KVL-terrein. In 2018 kocht het Turkse bedrijf Polimeks voor 14 miljoen vier beeldbepalende panden van de provincie. Voor Oisterwijk was de leerindustrie van groot belang in de 15e en 16e eeuw en kent sindsdien een lange geschiedenis. Tegenwoordig heerst er grote bedrijvigheid op het gebied van wonen, werken en vrijetijdsbesteding. Er zitten zo’n 60 bedrijven op het terrein en inwoners van Oisterwijk (en omgeving) brengen dagelijks een bezoek aan Bij Robèrt, de bakkerij van Heel Holland Bakt presentator Robèrt van Beckhoven, om gebak te halen.

Het monumentale Ketelhuis opende begin 2020 als brouwerij Work in Brew. Twee maanden sloot ze noodgedwongen haar deuren weer. Het eigen bier moet veelvoudig gaan stromen zodra de pandemie dat toelaat. Naast rondleidingen door het oude pand en de stoommachine is het ketelhuis ook een industriële locatie voor events. Je vindt er naast 12 kantoorruimten ook twee vergaderzalen van waar je uitzicht hebt op zwevende plantenbakken en de bierbrouwerij.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.